Szeged végre kapott egy kis esőt

Délutánra már kisüthet a nap, de a reggel, főleg a hajnal az esőről a dörgésről és a villámlásról szólt.
Garai Szakács László

2022. augusztus 09. 06:39

Szeged végre kapott egy kis esőt

Valamikor fél négy előtt riadtam fel arra, hogy esik az eső és ez az esés olyannyira jelentős volt, hogy sokat és sokszor dörgött és villámlott hajnalban. Majd ahogy kezdett világosodni, úgy csendesült az eső. Ez a csendesülést délelőtt még követheti egy kisebb lelkesülés, amikor újra jobban elered, de a második-harmadik cigarettaszünetben már nem kell eresz alá húzódniuk a dohányosoknak. Az ebédet felhőben esszük meg, majd a munkaidő végére már ki is süthet a nap. Elvileg délután eshet még egy adag zápor, de ez egyáltalán nem biztos, A mostani meteorológiai modellek alapján tiszta égbolt alatt alhatunk el, a tizenegy napos Holdat nem takarják majd felhők.

 

A levegő tizenkilenc fokról harmincig melegszik fel, éjszakára huszonhárom fokig csökken a hőmérséklet. A szél észak-északkeletről indul, elforog napközben egészen észak-északnyugatig, de éjszakára megint észak-északkeletről fúj, egész nap közepesen erősen.

 

A levegőminőség teljesen rendben van, a pollenhelyzet már nem ennyire rózsás, de volt már ennél sokkal rosszabb is.

 

 

Esernyő, esőkabát nélkül csak a bátrak induljanak el, meg azok, akik mindenképpen meg akarnak ma ázni. Persze, könnyen elképzelhető, hogy lesznek olyan időablakok, amikor pont beérnek úgy dolgozni, hogy nem veri el őket az eső.