Szeged Televízió: Kötelező az iskolai hiányzásnál az orvosi igazolás

Egy-két napot sem igazolhat már a szülő az iskolában, akkor sem, ha csak azért maradt otthon a gyerek, mert egy kicsit többet kellett fújnia az orrát. Mindent igazolni kell a gyermekorvosoknak.

2021. október 20. 08:17

Szeged Televízió: Kötelező az iskolai hiányzásnál az orvosi igazolás

– Hősi halott lesz a gyermekorvosainkból – írta Gyarmati Andrea a 24.hu-n. Az 1972-es müncheni olimpia ezüst- és bronzérmes úszója, budapesti háziorvos arról panaszkodik, hogy egyre nő a leterheltségük, különösen, mióta az enyhe panaszokkal otthon maradó gyerekek is csak orvosi igazolással térhetnek vissza az iskolába. Ezt Rósa Ágnes szegedi házi gyermekorvos is megerősítette a Szeged Televíziónak.

– Évente fordulnak elő banális náthák, amikhez nem kell orvosi segítség, szülői ápolás kell, egy kis otthonmaradás. De már ehhez is orvosi igazolás kell az iskolákban – mondta Rósa Ágnes.

A háziorvosok munkaidejük egyre nagyobb részét igazolások írásával töltik.

A kötelező igazolásokról a Szegedi Tankerületi Központ adott ki tájékoztatást az alá tartozó intézmények vezetőinek, ebben a szabályozásban írják:

„azt az időtartamot, amely alatt a gyermekek betegség miatt nem látogathatják a nevelési-oktatási intézményt, háziorvosnak kell igazolnia.”

Nézze meg a Szeged Televízió összeállítását!

Tovább olvasom