Szeged pünkösdkor is az egyik legnépszerűbb úticél

Ahogy már megszokhattuk a következő hosszú hétvégére is lassan minden szállodában kitehetik a „megtelt” táblát. Szeged továbbra is népszerű turista célpont. A nagy érdeklődésnek köszönhetően azonban az országban több helyen elszálltak az árak.
Vass Imre

2022. május 28. 15:22

Szeged pünkösdkor is az egyik legnépszerűbb úticél

A Pénzcentrum összesítése alapján 2019-es képest a belföldi szállások árai 30 százalékkal emelkedtek. Az árak azonban nem csökkentik a magyarok utazási kedvét, a Magyar Turiszitkai Ügynökség várakozásai szerint turisztikai forgalom az év végéig meghaladhatja a 37 millió vendégéjszakát, ami 25 százalékkal több, mint 2021-ben és csupán 10 százalékkal marad el a 2019-es rekordév eredményeitől.

 

A Szállás.hu információi szerint náluk a tavalyi évhez képest 39 százalékkal emelkedett a foglalások száma. Az árakban ennél is nagyobb a növekedés, 72 százalékos, ami elsősorban a megnövekedett áraknak köszönhető, de annak is, hogy hosszabb időre és nagyobb létszámban vannak a foglalások. 

 

Ez elmúlt évek tapasztalatai alapján az év közbeni hosszú hétvégéken a magyarok inkább a hazai úti célokat preferálják, külföldre kevesen utaznak. 

 

A legnépszerűbb városok listája évek óta nagyon hasonló:

1. Budapest

2. Siófok

3. Szeged

4. Hajdúszoboszló

5. Eger

 

A Pénzcentrum gyűjtése alapján kiderült, Budapesten a legolcsóbb szállás június 3. és 6. között, a pünkösdi hosszú hétvégén 2 felnőtt és 2 gyerek részére 20. kerületi panzióban 64 500 forintba kerül ellátás nélkül, egy négyágyas szobában. A legdrágább még elérhető szállás egy 7. kerületi apartman: az exkluzív 5 fős szállás ára 3 éjszakára 4 főnek 2 millió 400 ezer forint.

 

Siófokon a legolcsóbb szállás egy közös fürdőszobás 4 ágyas szoba, mely 9,9 pontos értékelést szerzett az oldalon, az ára 4 főnek 3 éjszakára 47 400 forint. Viszont közel van a vasúthoz, így nem csendes. A legdrágább szállás egy kertes faház, amit a hosszú hétvégére 1 millió 210 ezer forintért adnak ki. A faház alapterülete 20 négyzetméter, viszont nagyon jó helyen van a településen belül.

 

Szeged a harmadik legnépszerűbb úti cél pünkösdkor: a most még elérhető szállások közül a legolcsóbb apartman 54 ezer forint, teljesen komfortos, és 3 hálótérrel rendelkezik. A legdrágább szegedi apartman 270 ezer forint, cserébe exkluzív minőséget ígérnek a belvárosban.

 

Hajdúszoboszló az egyik legnépszerűbb magyar fürdőváros, a legolcsóbb szállás pünkösdkor egy 35 négyzetméteres apartman, 40 ezer forintba kerül a 3 éjszakára, míg a legdrágábban, egy 250 négyzetméteres luxus apartmanban 430 ezer forintért szállhatunk meg.

 

Eger is felfért a listára: a bikavér hazájában legolcsóbban 45 ezer forintért szállhat meg a család egy tetőtéri 4 ágyas, 24 négyzetméteres szobában, legdrágábban, 480 ezer forintért pedig egy 4 csillagos hotelben 2 külön szobában félpanziós ellátással.