Szeged köszöni, hogy ilyen sokan használják a közösségi közlekedési eszközöket

Hogy ezt elmondhassa a város – hatalmas képzavarral élve –, az adventi időszaktól kölcsönkérte a fényvillamost, és telematricázta szeretnivaló ábrákkal és egy csomó hasznos tudnivalóval a 105-ös Pesát. Nemcsak kívül, belül is.

2021. június 16. 20:44

Köszönjük, hogy környezettudatosan közlekedsz!

Erre százból hetvenegy szegedi mondhatja azt, szívesen: ennyien vannak azok, akik naponta nem autóval indulnak el, hanem

  • közösségi közlekedési eszközökkel,
  • kerékpárral,
  • rollerrel,
  • gyalog

közlekednek Szegeden. Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester az Európa ligeti hurokfordulóban erről tartott rövid sajtótájékoztatót a SASMobos Különjáratként ide érkező 105-ös Pesa előtt. A most induló újabb, közel három hónapon át tartó környezettudatosságról szóló kampány célja, hogy még inkább népszerűsítse a fenntartható közlekedési módokat.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

– Szeretnénk megköszönni a szegedieknek, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a város levegője tisztább legyen, hogy kevesebb legyen a por, a zaj, hogy kevesebb legyen a forgalmi dugó. Aki a helyváltoztatását nem autóval oldja meg, az tesz ezekért a dolgokért – mondta Nagy Sándor. Az adventi időszakban fényvillamosként dolgozó 105-ös Pesa most a SASMob-nak „maszekol”: az utastérben minden lehetséges helyen információs szövegbuborékokban lehet arról olvasni, mit és hogyan lehet tenni azért, hogy még inkább fenntarthatóan és zöldebben közlekedjünk – és persze ott olvashatók a rossz példák is. Az utastérben több helyen qr-kódok is vannak, ezekkel a környezetbarát Szegedről szóló honlapra lehet eljutni.

Nyitóképernyő. Innen is el tudja érni a honlapot, kattintson ide!

A köszönőkampány nemcsak erről az egy villamosról szól: minden Szegeden közlekedő helyi járatos buszon, a trolikon és a villamosokon is lesznek köszönőmatricák. – Azt szeretnénk, ha minden szegedi utas kapjon visszajelzést arról, azzal, hogy a közösségi közlekedést választotta, nemcsak a saját utazását oldotta meg, hanem hozzájárul Szeged élhetőségéhez is – mondta Nagy Sándor. A fönti honlapon üzeneteket, jó példákat is meg lehet osztani azzal kapcsolatosan, hogy ki mit tesz a környezetért.

A villamos persze nem kiállítási tárgy: már javában ott van a forgalomban. Bízzunk benne, nem szenved balesetet, és a matricái is kibírják a kampányt: talán ez is azt jelentené, a fenntarthatóság a díszítésre, a matricázásra is vonatkozik, a szegediek erre is tudnak vigyázni.

gszl

Címlapon

mutasd mind