Szeged is elvitte turisztikai kínálatát az Utazás 2022-re: a szabadtérit, a borfesztivált és vadasparkot is ajánljuk

Az idén március 3. és 6. között, egy év kihagyás után újra megrendezik az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2022 kiállítást. A járvány utáni első nagy idegenforgalmi seregszemlén Szeged Csongrád-Csanád megyével közös standon állít ki és a fesztiválok mellett olyan turisztikai attrakciókat kínál, mint a vadaspark, vagy a megújult Móra Ferenc Múzeum kiállításai.
Rafai Gábor

2022. március 02. 19:30

Szeged is elvitte
turisztikai kínálatát az Utazás 2022-re: a szabadtérit, a borfesztivált és vadasparkot
is ajánljuk

Csütörtöktől négy napon keresztül Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 30 ország mintegy száz kiállítója várja az érdeklődőket. 

 

Az immár 44 éves rendezvénysorozat idei fő témája a turizmus újraindítása a járvány után, és a biztonság. Idén a hazai kiállítók mellett közel húsz ország képviselteti magát önálló standdal a felújított H pavilonban.

 

A Hungexpo 18 hónapig volt zárva, a járványhelyzet a rendezvényszervezést sújtotta leginkább, viszont így elkészülhetett két új pavilon, és átadták a vadonatúj kongresszusi központot is.

 

A Tourinform Szegedi Irodája az idén Csongrád-Csanád megye településeivel közös standon mutatkozik be.

 

– Együtt erősebbek vagyunk, ezért közösen hoztuk el a térségünk turisztikai kínálatát – mondta érdeklődésünkre Ács Szilvia irodavezető. 

 

A közös turisztikai csomagba Mórahalom, Makó, Ópusztaszer és Szeged is beletette azokat az attrakciókat, amelyekkel vendégeket szeretnének csalogatni térségünkbe.

 

Ács Szilvia elmondta, az idén is itt mutatják be Szeged három nyelvű – magyar, angol és német – programajánló kiadványát, ami a hagyományos szegedi kínálat mellett több újdonságot is tartalmaz.

 

Természetesen idén is a turisztikai kínálat egyik leghangsúlyosabb eleme a Szabadtéri Játékok, de a Szegedi Ifjúsági Napok, a borfesztivál, a Szeged International Airshow és a karácsonyi ünnepi hetek programjai is bekerültek az idei kínálatba. 

 

Két rangos sporteseményre – a vizes világbajnokság szegedi programjaira és az ifjúsági kajak-kenu vb-re – is sok vendéget várnak a városba.

 

A turisztikai attrakciók közül a Szegedi Vadasparkot – amelyet nemrég hazánk ötödik legjelentősebb látnivalójának választottak egy nemzetközi utazási portál olvasói –, valamint a Móra-múzeum megújult kiállításait ajánlják a Szegedre látogatók figyelmébe.

 

 

A szegedi utazási szakember szerint csak lassan élénkül a turizmus. Egyelőre inkább a belföldi kereslet növekedése figyelhető meg.

 

– Az ukrán háború miatt mindenki kivár, most nem a wellness hétvége a prioritás. Jellemzően az utolsó napokban szánják el magukat az emberek arra, hogy szállást foglaljanak. Szegeden érezhető, hogy a keleti szomszédunkban zajló háború miatt visszaesett a szerbek és a románok érdeklődése irántunk. A járvány és a háború sokakat elbizonytalanít, de az idei első hosszú hétvégére az utolsó pillanatban még megtelhetnek a szegedi szállodák is – mondta Ács Szilvia.