Szeged Ifjú Tehetsége és Szeged Ifjú Tehetségéért: két hetük van még az iskoláknak arra, hogy javasolják a díjakra legkiválóbb tanáraikat és diákjaikat

Szegedi Tükör

2022. november 12. 14:56

Szeged Ifjú Tehetsége és Szeged Ifjú
Tehetségéért: két hetük van még az iskoláknak arra, hogy
javasolják a díjakra legkiválóbb tanáraikat és diákjaikat

Azon tanulóknak és csapatoknak, akik és amelyek országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, a szellemi gyarapodás területén kiváló példát mutattak, Szeged Ifjú Tehetsége díj adományozható az önkormányzat kitüntetéseinek alapításáról és adományozásának rendjéről szóló rendelete alapján. Azok a pedagógusok, oktatók, szakoktatók, akik az országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat, csapatokat felkészítették, Szeged Ifjú Tehetségéért díjban részesíthetők.

 

Évente legfeljebb három Szeged Ifjú Tehetsége és három Szeged Ifjú Tehetségéért díj adható. A díjak plakettből, oklevélből és pénzjutalomból állnak.

 

A díjakra érkezett javaslatokat a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság véleményezi; ezt követően a javaslatokat a polgármester terjeszti a közgyűlés elé. A díjakat a tehetség napjához (március 25.) kapcsolódó ünnepség részeként adják át.

 

A város köznevelési intézményei tehetnek javaslatot arra vonatkozóan, kiket tartanak érdemesnek a díjra. Egy iskola több javaslattal is élhet. A javaslatokat 2022. november 25-éig – részletes indoklással, ami tartalmazza az elmúlt tanévben nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a versenyek megnevezését és az elért eredményeket is – a Polgármesteri Hivatal Kulturális és Szervezési Iroda Művelődési Osztályára lehet eljuttatni írásban (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.) vagy e-mailben, az antal.aniko@szeged.eu címre.

 

Nyitóképünk Iványi Aurél illusztrációja a 2020-as díjazottak okleveleiről készült.