Szeged idegenforgalma Temesváron új lendületet vehet

A Partiumból eddig is sok turista érkezett Szegedre. A cél most az, hogy tovább növeljék az onnan érkezők számát. Erre kínál esélyt, hogy csütörtöktől Szeged is bemutatkozik a Temesvári Magyar Napokon.
Bod Péter

2022. szeptember 21. 11:30

Szeged idegenforgalma Temesváron új
lendületet vehet

– Első alkalommal utazunk a Temesvári Magyar Napokra, és magukkal visszük a szegedi turisztikai szolgáltatók, a szegedi attrakciók és Szeged turisztikai kiadványait – mondta el a Szeged.hu-nak Ács Szilvia, a Szegedi Tourinform Iroda vezetője. Az itteni bemutatkozás azért is fontos, mert a négynapos rendezvénynek a 320 ezer lakosú testvérváros, Temesvár ad otthont, és mint ehhez Ács Szilvia hozzátette: a romániai nagyváros környékéről is várnak látogatókat a négynapos fesztiválra. Temesvár és agglomerációjában hozzávetőlegesen félmillió ember él, az ő figyelmüket hívhatják fel Szeged idegenforgalmi értékeire.

 

A szakember ehhez hozzátette, hogy Szerbia és Németország mellett éppen Romániából érkezik a legtöbb külföldi turista Szegedre. A csütörtökön kezdődő temesvári bemutatóval azt szeretnék elérni, hogy növeljék a Szegedre érkezők számát. A Szegedi Tourinform Iroda korábban Aradon és Bukarestben turisztikai kiállításon mutatták be Szegedet, és vele az itteni idegenforgalmi attrakciókat. A temesvári főtéren, az operaházzal szemben állítják fel a szegedi standot, ahová olyan helyi brandeket is elvisznek, mint a szegedi paprika és a szegedi papucs.

 

 

A Temesvári Magyar Napok nyitógáláján vendégszerepel a Szegedi Kortárs Balett, a Temesvári Operában a Carmina Buranát mutatja be.

 

A csütörtökön kezdődő rendezvény vasárnap este zárul. Ha van idejük a hétvégén, nézzék meg Szegedet a szomszédban! Két óra alatt autóval ott lehet lenni Temesváron.