Szeged fődíjat nyert a Kerékpárosbarát Település pályázaton (frissítve)

A nagyvárosok, megyei jogú városok, budapesti kerületek kategóriában a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. pályázatán ismerték el a várost.
Garai Szakács László

2023. március 24. 17:06

Szeged fődíjat nyert a
Kerékpárosbarát Település pályázaton (frissítve)

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester vette át a díjat Budapesten, Facebook-oldalán így írt az átadó után:

 

„Az önkormányzat évtizedek óta fejleszti a kerékpáros infrastruktúrát, számos felvilágosító kampányt is vittünk, és szerencsére sok szegedi intézmény és munkaadó is gondot fordít arra, hogy biztosítsa a biciklizés feltételeit.

 

A díj így minden szegedi sikere is, aki kerékpározik, vagy segít abban, hogy a városban kerékpárral közlekedhessünk. Ezzel mindannyian hozzájárulunk ahhoz, hogy Szeged zöldebb, fenntarthatóbb és egészségesebb legyen.

 

A fődíjjal jár egy bicikli is, ami a Tourinform iroda készletét gyarapítja majd, így hozzájárul majd ahhoz, hogy mind a turisták, mind a városháza dolgozói minél többet kerekezzenek Szegeden.”

 

– Eddig is tudtuk, hogy az országban a nagyvárosok közül Szegeden használják a legtöbben a kerékpárt munkába járásra, iskolába, egészségügyi intézménybe, bárhova való eljutásra. Ez látszik ebben a díjban is, úgy gondolom. És nyilván mutatja azt is, hogy Szeged egy zöldebb, fenntarthatóbb és egészségesebb város is, hiszen a kerékpározók általában egészségesebbek az átlagembereknél, és általában még a munkahelyen is jobb a kedvük – nyilatkozta Nagy Sándor alpolgármester a Szeged Televíziónak.

 

 

 

 

A pályázatot a Technológiai és Ipari Minisztérium tizennegyedik alkalommal hirdette meg, abban az önkormányzatok és munkahelyek tavalyi évben megvalósított egyedi kerékpáros kezdeményezéseit, intézkedéseit és fejlesztéseit díjazza.