Szeged felett bandáznak a gomolyfelhők

Ahogy közeledik az este, úgy lesz egyre több belőlük, éjszakára teljesen beborul az ég, nem is lesz hideg.
Garai Szakács László

2023. február 17. 06:51

Szeged felett bandáznak a gomolyfelhők

Csütörtök reggel egészen nagy ködünk volt, ezt ma elvileg megússzuk: napsütésre ébredhettünk, és ebből a napsütésből bőven jut délelőtt, de még délután is. Igaz, folyamatosan lesznek felhők a szegedi égbolton, és egyre csak gyűlnek. Délután már egyáltalán nem lesz folyamatos napsütés, az este meg teljesen a gomolyoké. A levegő mínusz egy fokról melegszik fel tizenkettőig, éjszaka nyolc fokban alszunk el – a nagy felhősödés egy melegfrontnak köszönhető, ami most tényleg egy kicsit megmelegíti Szegedet. A szél nyugat-délnyugatról és délnyugatról fúj, közepesen erősen.

 

Kell is ez a hevesebb légmozgás: a levegőminőség sokat romlott, a 2,5 mikronos szálló por koncentrációja nagyot nőtt a levegőben. A pollenhelyzet viszont szerencsére stagnál, de idézhetném ennek kapcsán az HBO Max Csernobil minisorozatából Gyatlovot is, de lassan már közhellyé „nemesült” az a bizonyos mondat.

 

 

Ez például lehet egy jó délutáni, esti program: újra megnézni a Csernobilt. Tipikusan az a film, amit jó újra és újra elővenni.