Szeged erőn felül segít a helybeli idős rászorulókon

A város az idén is erejéhez mérten, sőt még azon felül is segíti a helybeli idős rászorulókat. A jelenlegi helyzetben különösen indokolt a segítség. Kétezeregyszáz csomagot osztanak szét a rászoruló családok között ezekben a napokban.
Bod Péter

2022. december 07. 12:28

Szeged erőn felül segít a helybeli idős rászorulókon

A tartós élelmiszereket tartalmazó csomagok kiosztása a Senior Center Eszperantó utcai központjában szerdán délelőtt kezdődött meg. A szegedi idősklubok tevékenységét összefogó Senior Center ezen a napon háromszázötven, egyenként megközelítőleg nyolcezer forint értékű csomagot oszt ki a szociálisan rászorulóknak – mondta el a Szeged.hu és a Szeged Televízió érdeklődésére Tóth Ildikó, a Senior Center vezetője.

 

Hosszú évek óta hagyomány, hogy karácsony előtt tartós élelmiszerekből álló csomagot osztanak ki, többek között szegedi időseknek, amiről Tóth Ildikó elmondta, nekik szegedi állandó lakosnak, valamelyik helybeli nyugdíjas klub tagjának és szociálisan rászoruló kell lenniük.

 

 

A Seniro Center és a polgármesteri hivatal szociális osztálya közös döntéssel választja ki, kik kapnak élelmiszercsomagot. Mint Tóth Ildikó fogalmazott: a jelentősen emelkedő élelmiszerárak miatt idén közel 4,7 millió forinttal kellett megemelni az erre szánt pénzkeretet ahhoz, hogy a tavaly átadott csomaggal egyenértékű legyen az idei.

 

A város az erejéhez mérten, sőt még azon felül is segít – mondta el a Binszki József várospolitikáért felelős alpolgármester a Senior Centerben megrendezett szerda délelőtti csomagosztáson. Kiemelte: városszerte összesen kétezeregyszáz csomagot oszt ki az önkormányzat, amelynek egyik állomása az Eszperantó utcai esemény.

 

Binszki József ehhez hozzátette: a kialakult gazdasági helyzetben különösen fontossá vált a tartós élelmiszerekből álló csomagok eljuttatása az szociálisan rászoruló idősekhez.