Szeged Csillagai néven közösségépítő programokra szövetkezett a Szegedi Kortárs Balett és Pick Szeged kézilabdacsapata

A táncművészek és a sportolók a jövőben együtt jótékonykodnak, csokit gyűjtenek és az egészséges életmódot hirdetik.
Rafai Gábor

2021. november 05. 10:27

Szeged Csillagai néven közösségépítő
programokra szövetkezett a Szegedi Kortárs Balett és Pick Szeged
kézilabdacsapata

Ami a kézilabdában a Pick Szeged, az a táncművészetben a Szegedi Kortárs Balett. A két együttes Szeged és régió kiemelkedő, nemzetközi hírű márkája. A két „szegedi csillag” egy nagy közösséget alkot a jövőben.

 

„Otthonunkban, Szegeden a mozgáson és az egészséges életmódon kívül számos közös érték köti össze a két csapatot, így nagy öröm és büszkeség, hogy a mai naptól együtt építjük helyi közösségünket, együtt folytatjuk társadalmi szerepvállalásainkat. Egymás népszerűsítése és kölcsönös támogatása mellett célunk, hogy a #HandballFamily és a #KOBAK együttműködésével még izgalmasabb és színesebb közösséget hozzunk létre, amely Szeged és a régió lakosságát szolgálja” – írják az együttműködésről megállapodásról kiadott közleményükben.

 

A hódmezővásárhelyi gyermekotthon lakóit a táncosok meghívták a Szegedért Alapítvány Gálaestjére, ahol a Concerto című táncjátékot nézhették meg

 

A közös programok már el is kezdődtek. Első lépéseként a táncművészek és a sportolók csatlakoztak a KöJkök a gyermekotthonban egyesület támogatóihoz, így a gyerekek megnézhetik a táncelőadásokat és a kézilabda meccseket.

 

A hódmezővásárhelyi gyerekotthon lakói nemrég a Szegedért Alapítvány gálaestjén a Concerto című táncjátékot nézték meg, találkoztak Juronics Tamás művészeti vezetővel, Pataki András igazgatóval, és megismerkedtek Heim Boglárka táncművésszel is.

 

Ezt követően a Pick Szeged Komló elleni mérkőzésére az újszegedi sportcsarnokba látogattak, ahol többek között Mikler Rolanddal találkoztak, és összebarátkoztak a Pick Bullal is.

 

A Pick Szeged a Komló elleni mérkőzésen látta vendégül a gyermekotthon lakóit az újszegedi sportcsarnokban (fotó: Sólya Eliza)

 

A szegedi táncművészek és sportolók októberben együtt csatlakoztak a NOÉ Egészségközpont kampányához, hogy felhívják a figyelmet a szűréseken való részvétel fontosságára.

 

A Szeged Csillagai projekt csatlakozott az MTK idei kék-fehér-csokigyűjtés kampányához is, aminek kedvezményezettje a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.

 

November 5. és december 5. között az MTK Budapest, valamint a Pick Szeged kézilabdacsapat mérkőzésein, december folyamán pedig a Szegedi Kortárs Balett Diótörő előadásain várják a közönség csokoládé felajánlásait, amivel az állami gondozásban élő gyermekek karácsonyát igyekeznek szebbé tenni.