Szeged a legnépszerűbb magyarországi úti célok között a hosszú hétvégén

A 2019-es vendégszám közel dupláját közvetítette a Szállás.hu az első hosszú hétvégére országosan. Szeged az ötödik legnépszerűbb volt, Budapest, Eger, Hévíz, Gyula után városunk vonzotta a legtöbb vendéget.
Cservenák Zoltán

2022. március 17. 19:43

Szeged a legnépszerűbb magyarországi úti célok között a hosszú hétvégén

Utoljára 2019 márciusában volt szabadon foglalható hosszú hétvége, igaz, akkor csak háromnapos, szemben az idei négynapos pihenőidővel. Idén a foglalások összértéke 2,6-szorosára nőtt a járvány előtti, 2019-es márciusi 15-i hosszú hétvégéhez képest. Ehhez a drágulás mellett az átlagos vendég- és éjszakaszám növekedése is hozzájárult.

 

A foglalási toplista eleje így néz ki:

 

  1. Budapest,
  2. Eger,
  3. Hévíz,
  4. Gyula,
  5. Szeged.

 

A pandémia idején bevezetett korlátozások az elmúlt 2 évben jelentősen felerősítették az utazási kedvet – mondta Trepess Beatrixet, a Szallas.hu PR-menedzsere. Az átlagos foglalási ár fejenként, éjszakánként 11 ezer forint volt országosan idén, ez nagyjából 30 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest.

 

  • A foglalások harmada hotelbe szólt,
  • apartmant minden negyedik alkalommal foglaltak.
  • Vendégházat a foglalók ötöde választott,
  • 17 százalékuk panziót választott,
  • 4 százalékuk pedig egyéb szállástípust keresett.

 

Az utazók átlagosan 25 nappal előre rögzítették utazási igényüket. A belföldi úti célok 10-es listájára Szeged után még Pécs, Hajdúszoboszló, Sárvár, Siófok és Miskolctapolca fért fel.

 

Szeged tehát ismét megelőzött több, korábban is hagyományosan kedveltnek számító hazai úti célt.

 

Különösen jól teljesített Szeged, ha azt nézzük, hogy a régiók közül Észak-Magyarország érte el a legtöbb foglalást, 21,6 százalékot, ezt követte a Nyugat-Dunántúl (14,2 százalék) és a Balaton (12,8 százalék).

 

Már most kedvezőek a húsvéti előfoglalási adatok. Eddig a húsvéti foglalások közel fele érkezhetett be a korábbi évek alapján, és már így is a 2019-es lezárt év közvetített foglalási értékével közel azonos szinten állnak.

 

„Összességében a 2019-es évhez hasonló vagy azt meghaladó húsvétra számítunk” – mondta Trepess Beatrix. Eger, Gyula, Pécs, Hajdúszoboszló és Szeged szálláshelyei telnek majd meg a leghamarabb.

Címlapon

mutasd mind