Szeged, Algyő és Hódmezővásárhely egyaránt örül a vasútvillamosnak

Erről Botka László, Molnár Áron és Márki-Zay Péter beszélt közös, Széchenyi téri sajtótájékoztatójukon, ahova Algyő és Hódmezővásárhely polgármestere vasútvillamossal érkezett. Gratuláltak is a beruházás megvalósulásában részt vállalóknak.
Szeged, Algyő és Hódmezővásárhely
egyaránt örül a vasútvillamosnak

– Szeged örül minden közlekedési beruházásnak, különösen, ha környezetbarát. 2011 óta, amikor az előkészítés elkezdődött, folyamatosan támogattuk, segítettük a beruházást. Emlékszem, 2015-ös átadás volt eredetileg, 2021 vége lett belőle, nyolcszor drágult, ettől függetlenül állítom, nagyon örülök a beruházásnak. Azt nem tudom, hogy erre volt-e nagyobb szükség, vagy mondjuk az árából megépíthető két-három déli Tisza-hídra, de remélem, végre ennek is megkezdődik az előkészítése és az építése. Mi a jövőben is minden regionális, térségi közlekedési beruházásban együtt fogunk működni. Szeretném megköszönni Lázár János kormánybiztosnak, hogy eljött ez a nap, a szegediek biztos, hogy örömmel veszik birtokba ezt a beruházást – mondta Botka László polgármester, miután köszöntötte a Hódmezővásárhelyről 9 óra 31 perckor induló, a Széchenyi térre öt perc késéssel érkező vasútvillamosról leszálló kollégáit, Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely és Molnár Áront, Algyő polgármesterét.

 

 

Molnár Áron arról beszélt, Algyőt túlságosan nem érint a beruházás, az állomásuk külterületen fekszik, ami még nagyobb baj, a 47-es út túloldalán. – Új parkolók, kerékpártárolók lettek kialakítva, megújult a peron, az állomásépület, azaz örülünk mi is a beruházásnak, amit szerintünk a fiatalabb algyőiek vesznek majd elsősorban igénybe. Azok az algyőiek, akik a falu déli részén laknak sétálva is el tudják érni a vasútállomást. Fontos az is, hogy a két megyei jogú város belvárosa elérhetővé vált átszállás nélkül. A jövőben nekünk fontos lenne, és ezért megpróbálunk lobbizni, hogy az ipari parkunknál is legyen egy megállóhely, ahol több mint ötven cég, 4-500 munkavállalója dolgozik, sokan járnak ki ide Szegedről is, még jobban ki lennének használva a szerelvények – mondta Molnár Áron. Algyő polgármestere azt is megjegyezte, örült volna, ha meghívják a 3:31-es indulásra, az átadásra.

 

 

– Az itt jelen nem lévő Lázár Jánost is szeretettel köszöntöm – kezdte Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter azzal kezdte, kötöttpályás, biztonságos közlekedési eszközzel lehet átjönni Vásárhelyről, „ez tényleg fantasztikus”. – A sors iróniája, vagy inkább Orbán Viktor humora, hogy az a Lázár János a felelőse ennek a projektnek, aki 2017-ben megesküdött rá, hogy ezt le fogja állítani – jegyezte meg Márki-Zay. Aki hangsúlyozta, Lázár János nem mondott igazat akkor, amikor kijelentette, hogy ő Botka Lászlóval közösen akadályozta volna a beruházást. – Amikor 2017 áprilisában Lázár János le akarta állítani ezt a projektet, akkor a költségek még feleannyinál tartottak, mint jelen pillanatban a felügyelete alatt, de ő már azt is korrupciógyanúsnak és felháborítónak tartotta – közölte Márki-Zay Péter, aki szerint a beruházással kapcsolatosan a NIF Zrt. és a MÁV Zrt. nemhivatalosan már 100–150 milliárdos beruházásról beszélnek, de ezt nem ismerheti el Lázár, így ragaszkodik a 80 milliárd forintos költségekhez. Márki-Zay Péter arról is beszélt, kevesebb mint 100 millió forintból buszjáratokat indítanak a vasútvillamoshoz, ingyenesen járnak a ráhordó járatok Hódmezővásárhelyen. Azt is hozzátette Újkishomoknál, Kishomoknál is szeretnének megállót, ehhez az is kellene, hogy a duplavágány legalább addig tartson, illetve villamosítsák a vonalat – a Szeged–Békéscsaba vonalat korábban már tervezte villamosítani a MÁV. – Lázár János azt mondta, a 465 forintos vasútvillamos jegy lényegesen olcsóbb lesz, mint a 465 forintos Szeged és Vásárhely közötti utazásra jogosító buszjegy...

 

Ezután minden vásárhelyi nevében gratulált Lázár Jánosnak és mindenkinek, aki részt vett a beruházásban.

 

Botka László polgármester ezután kérdésre válaszolva megerősítette, továbbra sem találja az asztalán azt a szerződéstervezetet, amit a MÁV-val kellene kötnie Szegednek. – A MÁV pályahasználati díjat fizet Szegednek a vasútvillamos közlekedése után, illetve arról kellene megállapodnunk, hogy a szegedi helyi bérletek és jegyek Szegeden érvényesek legyenek. Semmiféle szerződéstervezetünk nincs. Így úgy jár a vasútvillamos, hogy nincs tisztázva, ki milyen költségeket kell, hogy viseljen.

 

A megtérülés kapcsán Márki-Zay Péter azt jegyezte meg, ezzel kapcsolatosan Lázár János igazat mondott, hiszen arról beszélt, soha nem térül meg ez a beruházás. Vásárhely polgármestere szerint ennél a beruházásnál az lett volna az elvárás, hogy ne lopják szét, ne korrupt oligarchák gazdagodjanak belőle, szakszerűen csinálják meg.

 

Botka László szerint igazából abból kell majd megállapodni, hogy a veszteségeket hogyan minimalizálják majd.