Szeged ajándéka: hatezer forintos csomagot kap több mint kétezer család

A város erős, példamutató szolidaritását mutatja, hogy az önkormányzat költségvetéséből az idén 12 millió forintot fordítottak a rászoruló családok karácsonyi ajándékcsomagjaira – mondta el Botka László polgármester.

2020. december 08. 18:08

A polgármester mindezt azon a kedd délelőtti eseményen mondta, ahol közel százötven csomagot adott át a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesülete és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szegedi szervezetének.

Botka László szerint a koronavírus-járvány és a kormányzati elvonások a szegedi gazdaságnak nagyon sok kárt okoztak, ám a városvezetés ügyelt rá, hogy ennek ellenére fenntartsák a város erős szociális rendszerét.

Ennek szellemében ősszel 35 ezer helyi nyugdíjas magkapta az őt megillető nyugdíj-, 11 ezer diák pedig az iskolakezdési támogatást, amit abból az összesen 1 milliárd 50 millió forintos szociális alapból fizettek ki, ami most segítséget nyújthat azoknak a helybelieknek is, akik a járványhelyzet miatt átmenetileg elvesztették, vagy elvesztik a munkahelyüket.

Botka László szerint mindannyian tudjuk, hogy az idei karácsony más lesz. Nem lesznek nagy városi ünnepségek, és valamennyien a korábbi évekhez mérten kisebb körben tudnunk ünnepelni. A polgármester arra kért minden szegedit, hogy vigyázzanak egymásra, tartsák be korlátozó intézkedéseket.

Ilyen dolgok vannak a csomagokban. További fotókat a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva talál (fotók: Iványi Aurél)

Elmondta azt is, hogy közel húsz civilszervezetet kértek fel, hogy segítsenek felkutatni a leginkább rászoruló szegedi családokat, akik egyenként közel 6 ezer forint értékű, alapvetően tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot vehetnek át az elkövetkező napokban.

A kedd délelőtti eseményen Nagy Istvánné a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesületének nevében 40 csomagot vett át, aminek kiosztását azonnal megkezdik. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szegedi szervezetének nevében Czibulya-Oláh Tímea 80 csomagot vett át Botka Lászlótól.

Nagy Istvánné elmondta, könnyebbséget jelent nekik, hogy a tavalyi 20-szal szemben idén 40 csomagot oszthatnak ki. Elmondta azt is, hogy egy erre a célra szolgáló adatlap kitöltése segíti a Fészeknél a rászorultsági szint felmérését.

Címlapon

mutasd mind