Szeged a karácsonyfa alatt: szívmelengető ünnepi videó készült a városról, ajándékokba csomagolták nevezetes épületeinket

Egy kis villamos kalandjai a hatalmas fenyő körül. A készítők azt mondják, ezzel a kisfilmmel tisztelegnek Szeged városa előtt.

2020. december 24. 06:33

Szeged a karácsonyfa alatt: szívmelengető ünnepi videó készült a városról, ajándékokba csomagolták nevezetes épületeinket

Az idei karácsony az egész világon más, mint ahogy megszoktuk, Szeged sem várhatta úgy az ünnepeket, ahogyan minden évben: elmaradt a karácsonyi vásár és minden rendezvény, szinte csak a díszkivilágítás az, ami az elmúlt hetekben eszünkbe juttatta, hogy közeledik a karácsony. Ilyenkor minden egy kicsit felértékelődik, ami képes ünnepi hangulatot teremteni körülöttünk, és minden ilyesmire nagyobb szükség is van, mint máskor.

Talán valami ilyesmi járhatott a Zengo videós-animációs csapatának a fejében is, amikor kitalálták, hogy egy kifejezetten Szegedről szóló animációs kisfilmet készítenek karácsonyra.

„Ünnepi 3D-animációs kisfilmben tisztelgünk Szeged városa előtt, amiben egy kis utazásra invitáljuk a nézőket a város nevezetességei közé, amik most bekerültek a karácsonyfa alá. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen nehéz év után mindenki megérdemli, hogy teljes átéléssel élvezhesse az ünnepeket, és hogy a korlátozások ellenére legalább így megkaphassák az emberek Szegedet, ehhez szeretnénk mi egy kis segítséget adni ezzel a videóval”

– tudtuk meg Zsengellér Mártontól, aki a kisfilm rendezője és vágója is egyszemélyben.

A kétperces videóban egy játékvillamos köröz egy karácsonyfa körül, amikor pedig elhalad egy-egy ajándékdoboz mellett, azokból Szeged emblematikus épületei kerülnek élő. Feltűnik a dóm, az Anna-fürdő, a szegedi egyetem főépülete a Dugonics téren, majd hirtelen történik a kis villamossal valami egészen különleges, ha nagy szavakkal akarnánk dobálózni, azt írnánk: varázslatos dolog. 

De nem spoilerezzük el, aki kíváncsi rá, hogyan ér véget a rövid történet, nézze meg az alábbi kisfilmet, aminek a premierje hamarosan, reggel 9 órától lesz látható.

Zsengellér Márton rendező-vágó mellett a film további készítői: 

  • Producer: Hődör Ferenc
  • Vezető 3D-animátor: Balázs Gábor
  • 3D-modellezés és animáció: Dáni Krisztián, Elekes Zsolt
  • Fényképezte: Valach Márk
  • Forgatókönyv/Storyboard: Dáni Krisztián, Elekes Zsolt
  • Hang: Valach Márk
  • Készült: Zengo Kft. 2020

kmn

Tovább olvasom