Szeged 60 százaléka a Fidesz ellen szavazott!

Bár a mostani európai parlamenti választás nem Szegedről, hanem a nagypolitikáról szólt, a városlakók ismét és egyértelműen kinyilvánították: nem kérnek a Fideszből Szegeden.

2019. május 27. 15:53

Szeged 60 százaléka a Fidesz ellen szavazott!

Szegeden a mostani EP-választáson – a magasabb részvétel ellenére is – szinte ugyanolyan eredményt (40,76 százalék) ért el a Fidesz, mint az öt évvel ezelőtti, 2014-es EP-választáson (40,93 százalék). Az országban Szegeden szerepelt a leggyengébben a negyven százalékos eredményével a Fidesz! (Csak összehasonlításul: országosan átlagban 53 százalékot, és még a fővárosban is 41,2 százalékot ért el a Fidesz.)

Szeged, mint ahogy az elmúlt választásokon – a 2018-as országgyűlési választáson, a 2014-es EP-, országgyűlési és önkormányzati választáson – úgy a mostani EP-választáson is felelősen döntött.

Az elmúlt öt választás eredménye jól mutatja: a szegediek a teljesítményt, a békés, folyamatos fejlődést értékelik, és nem kérnek a gyűlöletkeltésből, uszításból, a hazug fideszes propagandából.

Pedig a fideszes hazugsággyárak mindent megtesznek annak érdekében, hogy lejárassák, bemocskolják a város vezetését. Pénz nem számít:

  • a Fidesz megvette a megyei napilapot, a Délmagyarországot, amely ma már csak a pártközpontból irányított kormányzati szócsőként működik,
  • Szegedre küldték a Fidesz elsőszámú kampányfelelősét, Orbán káderét, a pártigazgató Kubatov Gábort a város meghódítására,
  • aki Pécsről és Budapestről szerződtetett jól fizetett fideszes „zsoldosokat” Szegedre.

Mindhiába.

Az elmúlt választások eredményei ugyanis azt mutatják, Szegeden semmilyen politikai hatást nem tudtak elérni Kubatovék a csúcsra járatott, uszító és gyűlöletkeltő, hazugságokat szajkózó fideszes propagandával. A szegediek nem dőlnek be a fideszes propagandának!

Szegeden a Fidesz-ellenes blokk a korábbi választásokon és mostani EP-voksoláson is egységesen szavazott, és verte meg a Fideszt a városban! 2014-ben az EP-voksolás után négy és fél hónappal Botka Lászlót közel hatvan százalékkal választották meg Szeged polgármesterének az önkormányzati választáson, amelyen fölényesen nyertek a Fidesz-ellenes blokk jelöltjei, akik tizenhét egyéni önkormányzati körzetet nyertek meg a húszból Szegeden.