Száztíz millió forinttal segíti idén a sportolókat, az időseket és a fogyatékossággal élőket az önkormányzat

Nyolcvan millió forintot fordít az önkormányzat idén sportegyesületek támogatására, ez 20 millióval több, mint egy évvel korábban. Az idősügyi szervezetek két részletben 22 millióra, a fogyatékosügyi szerveztek pedig 8 millió forintra pályázhatnak.  Kiemelt sportrendezvények támogatására további két és fél millió forint is rendelkezésre áll.
Rafai Gábor

2022. március 09. 16:19

Száztíz millió forinttal segíti idén a sportolókat, az időseket és a fogyatékossággal élőket az önkormányzat

Elkészült a város ez évi sporttámogatási koncepciója, amelyből kiderül, az idén is három jogcímen pályázhatnak majd a szegedi sportegyesületek önkormányzati támogatásra.  

 

A keretek felosztásáról a városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottsága szerda délelőtt döntött.

 

A kiosztható keretösszeg 20 millió forinttal nőtt meg a 2021-es évhez képest, így az idei sportkeret teljes összege 80 millió forint.  

 

A Szegeden működő sportszervezetek működésük támogatására összesen 60 millió forintra pályázhatnak idén, szabadidős sportesemények szervezésére, rendezésére 10 millió, utánpótlás nevelésre ugyancsak 10 millió forint jut 2022-ben.

 

Az önkormányzat költségvetési rendelete további 2 és fél millió forintot tartalmaz a kiemelt sportrendezvények támogatására.  

 

A Szegedi Úszó Egylet az idén újabb nemzetközi versenyt rendez a Modern Város Kupája keretében. A március 11. és 13. között Szegeden zajló viadal rendezési költsége 1 millió 200 ezer forint, ennek felét, 600 ezer forintot magára vállal a város a kiemelt sportrendezvények támogatására elkülönített keretből – erről is döntöttek a bizottság tagjai.  

 

Elosztották a fogyatékosokat támogató szervezeteknek és a nyugdíjas egyesületeknek szánt keretösszegeket

 

A két keretre tavaly 91 szervezet pályázott, összesen 28 millió forintot osztottak el.

 

A fogyatékosügyi támogatási keretet 2019-ben emelte a város ötről nyolcmillió forintra. Az önkormányzat az idén is igyekszik minden olyan szervezetnek anyagi támogatást biztosítani, ami sokat tesz a fogyatékkal élők életkörülményeinek javításáért.  

 

Az idősügyi keretet az idén két részletben pályáztatja az önkormányzat.  

 

A 22 millió forintos keretösszeg első felére, 12 millió forintra várhatóan április végéig pályázhatnak majd a szegedi nyugdíjas- és civilszervezetek, alapítványok.    

 

A keretösszeg elosztására egy három független tagból álló bírálóbizottság tesz majd javaslatot.

 

A támogatások második részére, 10 millió forintra pedig ősszel írnak ki pályázatot a nyugdíjas szervezeteknek.

Címlapon

mutasd mind