Százötven jelentkező közül választották ki a szabadtéri játékok musicaljének főszereplőjét, Roxie Hartot

Czakó Julianna, Junior Prima-díjas magyar színésznő, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja énekelheti nyáron a Dóm téren a Chicago női főszerepét.
Rafai Gábor

2022. március 10. 10:21

Százötven
jelentkező közül választották ki a szabadtéri játékok musicaljének
főszereplőjét, Roxie Hartot

Béres Attila rendező, Silló István karmester és Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója Budapesten százötven jelentkező közül választotta ki az augusztusban hat alkalommal is látható produkció hősnőjét, Roxie Hartot.

 

Öt órán keresztül hallgatták meg a Szegedi Szabadtéri 2022-es saját bemutatójának egyik főszerepére aspiráló hölgyeket. Összesen százötven, 18 és 40 év közötti előadó pályázott Roxie Hart szerepére, akik közül az előzetes kiválasztási folyamat során mintegy 30 színésznőt hívtak be a fővárosi helyszínen megrendezett meghallgatásra.

 

A jelentkezők a musical dalaival és saját repertoárjuk egy szabadon választott darabjával adtak számot rátermettségükről.

 

 

A Szabadtéri Játékokon idén először színpadra kerülő, világsikerű musical története kíméletlen pontossággal mutatja be a folyamatot, ahogyan az igazság helyét átveszi a média által manipulált közvélemény. 

 

Egyik főhőse Roxie Hart, aki táncosnő egy kétes hírű lebujban. Férje egyszerű, reggeltől estig a műhelyben robotoló autószerelő. Roxie hírnévről álmodozik, a nagy kiugrásról. Miután egy részeg éjszakán hirtelen felindulásból lelövi szeretőjét, és börtönbe kerül, álma váratlanul valóra válik: a gyilkosságnak köszönhetően azonnal az újságok címlapján találja magát.

 

 

A drámai és komikai véna mellett komoly ének- és tánctudást igénylő szerepet augusztusban kell majd eljátszania a kiválasztottnak, mégpedig egy igazán izgalmas, a musicalhagyományokra egyedi koncepcióval ráépítő előadás részeseként. 

 

Béres Attila rendező elmondta, azt a színészt igyekeztek megtalálni a szerepre, aki személyiségével és alakításával legsajátabb módon fel tudja építeni önmagából a karaktert. A sok kiváló jelentkező miatt nem volt könnyű feladata a kiválasztásban résztvevő alkotóknak. A meghallgatáson ifjú tehetségek és a hazai színházi élet elismert képviselői egyaránt megmérettették magukat.

 

A színvonalas mezőnyből végül Czakó Juliannára esett az alkotók választása. A színművész számos műfajban bizonyította már tehetségét, az elmúlt években többek közt olyan musicalek főszerepeiben láthatta a közönség, mint a My Fair Lady, a Kabaré vagy a Producerek.

 

Czakó Julianna (fotó: Czakó Julianna Facebook-oldala)

(Fotók: Szabó Luca)

Vélemények

mutasd mind