Százmillió forintból hét utca újult meg Szegeden

Idén a kormányzati elvonások miatt az önkormányzat kénytelen volt felére csökkenteni azt az 1 milliárd forintos keretösszeget, amit eddig útfelújításokra tudott fordítani. Ennek ellenére az év utolsó hónapjaiban 7 újabb utca felújítása készül el, közel 100 millió forintért.
Vass Imre

2021. december 03. 14:27

Százmillió forintból hét utca újult meg Szegeden

Ebben az évben 500 millió forintot fordít az önkormányzat Szeged útjainak rekonstrukciójára. Mivel az eddigi összeget felére kellett csökkenteni, sokkal kevesebb helyen lehet elvégezni a munkát. Az év utolsó részében a város több pontján, összesen 7 utcában végeznek kisebb-nagyobb felújítást. Móravároson november elején kezdett el dolgozni a kivitelező, aki összesen három utca felújítását végezte el.

 

Koromné Fenyvesi Rózsa önkormányzati képviselő elmondta, a városrészben lakók nagy örömére, a Lékai, a Kinizsi és a Határőr utca aszfaltburkolata újult meg 20 millió forintért.

 

Nem csupán leaszfaltozták a három utcát, hanem szintbe hozták a csatornafedőket is, ott ahol valamelyik elöregedett, kicserélték. A felújítással egy régóta húzódó probléma oldódott meg a városrészben. 

Régi gondokat tüntetett el az új aszfaltcsík (fotók: Iványi Aurél)

 

Az útrekonstrukciós munkálatok másik helyszíne Petőfitelep, ahol az egyik legfontosabb közlekedési útvonalnak, a Csap utcának egy részét újítják fel bruttó 26 millió forintból.

 

A körzet képviselője, Szénási Róbert elmondta, a kivitelező elkészült az útalap javításával, megcsinálták az útszegélyt is. Az útszakasz aszfaltozása a jövő hét elején kezdődik, így a tervezett határidőnél hamarabb használhatják a közlekedők az útszakaszt.

 

Ezek mellett megújult a Lomnici utca és a Gyékényesi út is. A Csongrádi sugárúti parkolók felújítását viszont már csak a jövőre kezdik el.