A nyáron hét turnusban hétszáz szegedi gyerek Balatonkenesén táborozik az önkormányzat üdülőjében

Két busznyi általános iskolás utazott el kedvezményes áron egy hétre a Balatonhoz: strandolás, bobozás, kirándulás, túrázás vár rájuk. Százan vannak benne az első turnusban, még hat következik.
Garai Szakács László

2022. június 29. 10:47

A nyáron hét turnusban hétszáz szegedi gyerek Balatonkenesén
táborozik az önkormányzat üdülőjében

Idén már hét turnusban táborozhatnak a szegedi általános iskolások az önkormányzat táborában Balatonkenesén. Az egy hetes tábor idén 27 ezer 700 forintba került, a táborokba az NGSZ honlapján kellett jelentkezni. A hét turnusra 1490-en jelentkeztek, hétszáz diákot tud idén táboroztatni az önkormányzat. A kenesei tábort az idei vakációra felújították: a kézilabdapálya rekortánborítást kapott, megújult a röplabdapálya és kapott a tábor egy új nagy vetítővásznat.

 

 

Az első turnust Szivák Zoltán vezeti, öt kollégájával vigyáz majd a gyerekekre:

 

– Elvisszük a táborozókat Tihanyba, hajóval megyünk, majd vonatra szállunk, végül gyalogolunk. Szervezünk nekik egy bobozást Balatonfűzfőre, és a Keneséhez közeli Sós-hegyre is szervezünk nekik egy túrát – mondta a táborvezető.

 

– Már háromszor voltam, nagyon szeretek ide járni. Mindig nagyon jó a társaság. Minden programot szeretek, nagyon jó volt eddig mindegyik tábor – Lakos Nikoletta, a Gregor-iskola diákja, aki szeptemberben már nyolcadikos lesz. Testvére, Lakos Bence Attila, aki hetedikbe megy ősszel, másodszor indult el táborozni Balatonkenesére. Azt mondta, a túrázást nagyon várja, a barátaival is rendszeresen szokott így kirándulni, sőt biciklitúrákra is többször elindulnak nyaranta.

 

– Anya mindent bepakolt, semmiről nem lehetett lebeszélni – mondta annak kapcsán, hogy van-e valami, ami otthon maradt, vagy nem akart vinni, de mégis muszáj.

 

 

Végül mindenki felszállt a buszra, nagy integetésekkel köszöntek el a szülők. Egy hét csend lesz otthon.

Címlapon

mutasd mind