Száz ovis torkából zengett az újszegedi ligetben: „Ültess fát!”

A Madarak és fák napja alkalmából szerveztek flashmobot az újszegedi Erzsébet ligetben a Vedres utcai óvoda apróságai, akik szüleikkel együtt tánccal és tapssal ünnepelték a jeles napot, majd vezényszóra egyszerre kiáltották a ligetbe: „Ültess fát!”
Rafai Gábor

2022. május 11. 20:00

Száz ovis torkából
zengett az újszegedi ligetben: „Ültess fát!”

– Minden jeles zöld napot meg szoktunk ünnepelni az óvodában, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek időben megtanulják, csak fenntartható módon bánhatunk a környezetünkkel, a természettel – mondta az esemény szervezője, Havlikné Rácz Andrea óvónő.

 

A tagóvoda-vezetője beszélt arról is, hogy már korábban is megünnepelték a Madarak és fák napját, akkor játékos formában az intézményen belül, most újítani szerettek volna, ezért szerveztek első alkalommal flashmobot.

 

– Két évig a járvány miatt nem tudtunk közös programot szervezni a szülőkkel és fontosnak tartottuk, hogy most a családdal együtt ünnepeljük ezt a jeles napot. Az idén egyszer már szerveztünk hasonló közös programot, húsvétkor a hagyományápolásra hívtuk fel a figyelmet játékos formában.

 

A Vedres utca óvoda nyolc csoportjának minden aprósága, több mint száz gyerek vett részt szüleivel együtt a szerdai délutáni villámcsődületben.

 

 

Címlapon

mutasd mind