Szakmamustra a Dugonics téren: hát te mit választanál?

Egy gombostűt sem lehetett szombaton délelőtt leejteni a Szakmafesztivál elnevezésű pályaorientációs napon a Dugonics téren. A Szegedi Szakképzési Centrum családi programja az idén már másodszor igyekezett a felsőtagozatos általános iskolások pályaválasztását segíti. A szakképzési centrum keretében működő tíz szegedi középfokú szakképző intézmény szinte teljes szakmakínálatának bemutatásával és élményszerű, interaktív programokkal igyekezett most is közelebb vinni a fiatalokhoz a szakképzést.
Rafai Gábor

2022. szeptember 24. 15:38

Szakmamustra
a Dugonics téren: hát te mit választanál?

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakemberei pályaválasztási tanácsadással, a bemutatkozó iskolák pedig a standokon interaktív, játékos szakmabemutatókkal várták a diákokat és szüleiket. 

 

Többek között játékos programozással, szimulátorokkal, robotikával igyekeztek közel hozni a fiatalokhoz az egyes szakmákban rejlő szépségeket, és különböző eszközökkel próbáltak betekintést engednek az iskolák falain belül folyó oktatási munkába.

 

A szakmabemutatók mellett délelőtt táncházzal, kreatív kísérletekkel, bio-boszorkánykonyhával és szerelési bemutatókkal várták a fiatalokat, de volt drónreptetés, ördöglakat készítés, robottáncoltatás, smink, haj és testfestés, és akinek még ez volt elég, az kipróbálhatta a ninja akadálypályát.

 

 

A lányokkal idén is elsősorban a fodrászatot, a műkörömépítést és kozmetikát népszerűsítő szakmabemutatóknál találkoztunk, amíg a fiúkat továbbra is a járművek, a robotok és a számítástechnika vonzotta. 

 

Az elmúlt években közé felkerült a slágermesterségek a szakács és cukrász is, ami iránt idén is sokan érdeklődtek.

 

Bár a szervezők most is az interaktív programokra helyezték a hangsúlyt, számos más szórakozási lehetőséget is kínáltak a résztvevőknek: többek között ugrálóvár, családi játszóház, akadálypálya szórakoztatta egész nap a szakmamustrára kilátogató családokat. 

Címlapon

mutasd mind