Száguldó infláció, elfogyhat a hazai burgonya, csökkent a lakáscélú hitelek száma – Szegedi Híradó, 2023. január 5-én

Nézze online a Szeged Televízió csütörtök esti Híradóját!
Vass Imre

2023. január 05. 19:00

Száguldó infláció, elfogyhat a hazai burgonya, csökkent a lakáscélú hitelek száma – Szegedi Híradó, 2023. január 5-én

A szerkesztő a következő témákat ajánlja a ma esti adásból:

 

  • Hatalmas költségek várják 2023-ban a vezetni tanulókat, az infláció, az üzemanyag-ársapka eltörlése, és a járművek fenntartási költségének drasztikus emelkedése miatt jelentősen megdrágul a jogosítványszerzés. Ebben segíti a szegedi fiatalokat, a SuliMoped program, amit már tizedik alkalommal rendez meg a vármegyei Rendőrfőkapitányság Balesettmegelőzési Bizottsága.
  • Több mint negyedszázada, 1996-ban volt utoljára hasonlóan magas az infláció, mint 2022-ben. Volt olyan termék, aminek az ára csupán néhány hónap alatt megduplázódott. A legnagyobb dráguláson a kenyér, a margarin és a sajt ment keresztül tavaly. Az egyik gazdaságkutató szerint az ársapkás élelmiszerek más termékek árát növelik, így ezzel csak veszít a fogyasztó.
  • A jó időnek, a meghosszabbított téli szünetnek valamint a szerb karácsonynak köszönhetően még most is sok a látogató a Szegedi Vadasparkban. Van mit nézni, hisz a hideg időt kedvelő állatok ilyenkor jól érzik magukat, de a melegebb éghajlaton élők legtöbbje is még látható a kifutókban.

 

A teljes adást itt is megnézheti:

 

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind