Szabó Sándor rendszeresen támogatja az Acél utcai idősotthon lakóit

Tisztító- és fertőtlenítőszereket vitt csütörtökön délelőtt az Acél utcai idősotthonba Szabó Sándor. Az MSZP-s országgyűlési képviselő évek óta rendszeresen segíti a szociális intézményt a mindennapi élethez, a gondozáshoz nélkülözhetetlen adományokkal.
Rafai Gábor

2021. december 09. 14:27

Szabó Sándor rendszeresen támogatja az Acél utcai idősotthon lakóit

Az elmúlt években Szabó Sándor több mint ötmillió forint értékű adománnyal segítette a választókerületében élő rászorulókat: tartós élelmiszerrel, járvány elleni védőfelszerelésekkel, tanszerekkel, számítógépekkel és más hasznos, a mindennapi élethez nélkülözhetetlen dologgal igyekezett megkönnyíteni a bajba jutott emberek életét.

 

Évek óta rendszeresen segíti az Acél utcai idős otthonban folyó gondozói munkát is.  

 

„Az elmúlt időszakban főleg a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket – maszkokat, fertőtlenítőszereket – hoztunk kollégáimmal. Most elsősorban tisztító- és takarítószerekkel, higiéniai termékekkel érkeztünk. Egy-egy alkalommal több mint százezer forint értékű adományt hozunk, ami jól használható a mindennapi életben.”

 

Szabó Sándor azt is elmondta, a rendszeres támogatást az teszi lehetővé, hogy az MSZP 2018-ban Szolidaritási Alapot hozott létre.

 

Három éve ugyanis, amikor a Fidesz áterőszakolta a parlamenti képviselők fizetésének megemeléséről szóló törvényt, a szocialista politikusok nem voltak hajlandók ezt a többletpénzt zsebre tenni, és létre hoztak egy alapot, ahová azóta is minden hónapban befizetik az emelésből származó pluszpénzt.

 

„Ezt az összeget fordítjuk jótékonysági célra, támogatunk vele intézményeket és rászorulókat. Az MSZP most országszerte 15 millió forintot oszt szét karácsonyi karitatív akciója során a rászoruló családok, egyedülállók, a munkájukat elvesztők között, ebből jut a szegedi szociális intézményeknek is”

 

– mondta el az országgyűlési képviselő, aki hozzá tette, nem állnak le a segítségnyújtással a jövőben sem, folytatják az ilyen és ehhez hasonló akciókat.