Szabó Sándor: Nemcsak most, minden nap elismerést érdemelnek a hölgyek

Több mint egy évtizede hagyomány, hogy Szegeden a baloldali képviselők nőnapon virággal köszöntik a hölgyeket. Két MSZP-s politikus, Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Mészáros Tamás önkormányzati képviselő a Víztorony téren várták a lányokat, asszonyokat egy-egy szegfűvel.

2020. március 06. 15:59

„Mióta az eszemet tudom, részt veszek ebben az akcióban”

– mondta Mészáros Tamás, miközben a több tucat piros szegfűt pakolta ki az autójából a Víztorony téren. Az MSZP minden évben több száz hölgyet köszönt városszerte egy-egy szál virággal a nőnap alkalmából. A nemzetközi nőnap egy olyan vívmány, ami a baloldal számára nagyon és úgy gondoljuk, ezen a napon mindenképpen köszönteni kell a szebbik nemet – tette hozzá a képviselő, aki elmesélte, mindenki nagyon pozitívan fogadja a meglepetés virágot.

„Képviselőink rendszeresen járják a választókerületüket, így nagyon sok ismerőst köszönthetünk ilyenkor, de az ismeretlenek is mosolyogva veszik át tőlünk az ajándékot. Sokan már kifejezetten várják, hogy találkozzunk és kaphassanak virágot”

Laczi Imréné az elsők között kapott a virágból. Mint elmondta, nagyon meglepődött és meghatódott, amikor a képviselők átadták neki a virágot. Mosolyogva mondott köszönetet a gesztusra.

Volt, akik nagyon meglepődött a képviselők gesztusán. További fotókért kattintson a nyitóképre, vagy ide                      (fotók: Iványi Aurél)

Gyurosovics Lászlóné Tünde annyit mondott, ő nőnapon szeretetet vár férjétől. Azt, hogy kényeztesse, és ezen a napon ünnepeljenek szeretetben, békességben, és ne vitatkozzanak.

Kacsariné Rózsának egy éve hunyt el a férje, így gyerekeitől és unokáitól kap ezen a napon virágot. Nagyon várja, hogy a családja meglátogassa, mert ilyenkor süt-főz. Hozzátette, a fia már tegnap is meglepte virággal és megígérte, hogy ma is és vasárnap is meglepi édesanyját.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő szinten régóta részt vesz ebben az akcióban.

„Azt gondoljuk, hogy a hölgyek sokkal nagyobb tiszteletet, szeretetet és megbecsülés illetné meg, nem csak nőnapon, hanem az év másik 364 napján. Fontosnak tartjuk azt, hogy a nők ugyan olyan értéket képviselnek, mint a férfiak és sokkal nagyobb elismerés illetné meg őket, nem csak ezen a napon, hanem egész évben”

– mondta, majd hozzátette, sajnos az egyenjogúsággal ma Magyarországon még hadilábon állunk.

A képviselő elmondta, csak pozitív tapasztalatai vannak az ilyen virágosztások alkalmával, mindenki szívesen, mosolyogva fogadja a meglepetést.