Szabó Sándor: a Fidesz leszavazta a családi pótlék emeléséről és az élelmiszerkuponról szóló javaslatokat

Dolgoznak Orbán Viktor bátor emberei a Parlamentben.
Cservenák Zoltán

2022. október 03. 13:53

Szabó Sándor: a Fidesz leszavazta a családi pótlék emeléséről és az élelmiszerkuponról szóló javaslatokat

A Fidesz leszavazta a családi pótlék emeléséről és az élelmiszerkupon bevezetéséről szóló szocialista javaslatokat az Országgyűlés népjóléti bizottságában – közölte Komjáthi Imre és Szabó Sándor MSZP-s politikusok hétfőn.

 

Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője, elnökhelyettese azt mondta, a népjóléti bizottság kormánypárti többsége leszavazta a frakció májusban benyújtott határozati javaslatát az élelmiszerkupon-programról. A minimum húszezer forintos, bankkártyaként használható kupont alapvető élelmiszerekre fordíthatták volna a legrászorultabbak, legkiszolgáltatottabbak – mondta az ellenzéki politikus, aki azzal érvelt indítványuk létjogosultsága mellett, hogy már májusban is „tombolt” az infláció, amelyet azóta energia- és rezsiválság is súlyosbított.

Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő arról beszélt: a családi pótlék összegének megduplázásáról szóló javaslatukkal érdemi segítséget akartak nyújtani a családoknak a gyermekneveléshez. Amikor kétjegyű az infláció, az élelmiszerárak az egekben vannak és brutálisak a rezsiárak, óriási szükség van a családok támogatására.