Szabó Sándor is Márki-Zay Péterre szavazott

Facebook-oldalán indokolta meg Szeged MSZP-s képviselője döntését.

2021. október 14. 12:37

Szabó Sándor is Márki-Zay Péterre szavazott

„Gyermekeink jövője számomra mindennél fontosabb! Ezért hosszú évek óta dolgozom azért, hogy ezt a velejéig romlott, korrupt rendszert leváltsuk és egy igazságos, szolidáris, szabad országot teremtsünk!

Baloldali és hazaszerető ember vagyok és az is maradok! Éppen ezért vagy ennek ellenére a véleményem a következő:

Dobrev Klára felkészült miniszterelnök-jelölt, alkalmas lenne az ország irányítására. Ugyanakkor sokunkban és bennem is ott van a félelem, hogy vele kevesebb esélyünk lenne megnyerni a 2022-es országgyűlési választásokat. Ma egy olyan ember kell az Orbán-rendszer lebontásához, aki a baloldali szavazókon túl másokat is, így a csalódott jobboldaliakat, a bizonytalanokat, az eddig távolmaradt szavazókat is meg tudja szólítani. Teljesen reálisan nézve a két miniszterelnök-jelölt közül ezt ma Márki-Zay Péter tudja megvalósítani, vele nagyobb a lehetőségünk a kormányváltásra, még akkor is, ha sok mindenben más a véleményünk!

Személyes döntésem alapján fő érvként ezért szavaztam rá, egyúttal köszönöm az előválasztás első fordulójában nyújtott támogatását is.

Bárki is nyeri az előválasztást, együtt kell dolgoznunk a közös cél érdekében. Ehhez azonban az is szükséges, hogy tudjuk, egy az irány. Ne engedjük, hogy az indulatok vezéreljenek bennünket és letérítsenek a kijelölt útról!” – olvasható Szabó Sándor Facebook-oldalán.

Botka László, Szeged polgármester után, a város MSZP-s országgyűlési képviselője is Márk-Zay Péter mellé állt.