Szabó Sándor és Mihálik Edvin szerint az ország változásért kiált – több ezer aláírást adtak le az ellenzéki jelöltek

Sokkal több aláírás gyűjt össze most, mint a 2018-as országgyűlési választás előtt. Az ellenzék szerint ez azt jelenti, hogy amit tesznek az jó, helyes út, amelyiken járnak – jelentette ki Szabó Sándor országgyűlési képviselő és képviselőjelölt Mihálik Edvinnel, az ellenzék másik szegedi országgyűlési képviselőjelöltjével tartott sajtótájékoztatón.
Bod Péter

2022. február 24. 12:51

Szabó Sándor és Mihálik Edvin szerint az ország változásért kiált – több ezer aláírást adtak le az ellenzéki jelöltek

Ennek helyszíne a helyi választási bizottság Kiss Ernő utcai épülete előtt volt, ahová a két országgyűlési képviselőjelölt elhozta azt a többezer aláírást, amelyet az elmúlt két hétben gyűjtöttek.

 

Ismeretes, hogy egy-egy jelöltnek legkevesebb ötszáz támogató aláírást kell összegyűjtenie ahhoz, hogy indulhasson a választáson. Az összegyűjtött aláírásokat a választási bizottságnak kell hitelesítenie. A két jelölt éppen azért érkezett a helyi választási bizottság irodájához, hogy leadja az általuk gyűjtötteket. 

 

Szabó Sándor szerint az aláírásgyűjtés során egyértelművé vált, hogy a szegediek és a környékbeliek igent mondanak a város és a térség dinamikus és békés fejlődésére, az utak és az intézmények felújítására. Igent mondanak az összetartó és szolidáris helyi közösség megtartására, a zöld fejlesztésekre.

 

Ugyanakkor határozott nemet mondanak az Orbán-kormány ámokfutására. Elegük van az embereknek a megosztottságból, a bizonytalanságból, a félelemkeltésből. Elegük van a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak a megaláztatásból – sorolta Szabó Sándor. 

 

 

Elégedetlenek az emberek az alacsony nyugdíjakkal és fizetésekkel. Az ország változás után kiált, ezért kell a választáson a jelenlegi ellenzéki összefogás jelöltjeire szavazni – zárta szavait Szabó Sándor. 

 

Az indulásomhoz szükséges aláírásokat három óra alatt gyűjtöttük össze – vette át a szót Mihálik Edvin. Megható volt látni, hogy az emberek sorban álltak Szegeden, Kiskundorozsmán és Domaszéken is, hogy támogathassák az ellenzéki jelöltet – hangzott el. Ez Mihálik szerint azt jelzi: igenis van esélye győzelemre az egységes ellenzéknek április 3-án.

 

A jelölt hozzátette, hogy a választópolgárok olyan képviselőt szeretnének maguknak, akivel találkozhatnak, és ezzel összefüggésben megjegyezte, hogy a körzet képviselője B. Nagy László az elmúlt tizenkét évben nem sokat járt választókerületében. 

 

Szegedet és Homokhátságot szeretné képviselni a parlamentben Mihálik Edvin, aki reményének adott hangot, hogy az itteni problémákra valódi megoldások születnek: Ilyen a Homokhátság vízproblémája, ilyen az elvett önkormányzati pénzek kérdése a településektől.

 

Az egészségügy tragikusan rossz helyzete köszönt vissza szinte minden beszélgetésben az aláírásgyűjtés elmúlt két hetében – jelezte a jelölt, nem tagadva, hogy szóba került a migráció kérdése is, de ennél összehasonlíthatatlanul nagyobb problémának érzik az egészégügyét. 

 

Orbán Viktor kormánya az egészségügy egyre elmélyülő válságára tizenkét év alatt nem talált megoldást. Sőt, a terület gondjai csak növekedtek.

 

A másik nagy gond a korrupció. A választók az elmúlt két hét találkozásain rendre azt mondták el Mihálik Edvinnek, hogy az kap támogatást a mezőgazdaságban és más területen, aki jóban a van a Fidesszel. 

 

Ezen változtatni kell. Igazságossá kell tenni a támogatási rendszereket. Sok gazdálkodót megfojt az igazságtalan támogatási rendszer – egészítette ki szavait Mihálik Edvin.

 

Nagy változásokért kiált a magyar oktatásügy is. Megfelelő szintű alapoktatást kell kapnia a gyerekeknek a településeken. 

 

Ezeknek a változásoknak a megvalósításáért küldenek a választók a parlamentbe, ezekért kell dolgoznom – zárta szavait Mihálik Edvin.

 

A két jelölt ezt követően leadta az aláírásokat a helyi választási bizottságnak.