Szabó Sándor: a lényeg a közösségformálás – farsangra készülődtek

Kézműves farsangi készülődésnek adott otthont pénteken délután a Tarjáni Infopont, ahol a jelmezben érkező gyerekeket csokival várták. Jöttek is szép számmal.
Bod Péter

2022. február 04. 18:08

Szabó Sándor: a lényeg a közösségformálás – farsangra készülődtek

Szeged lakói összetartó, szolidáris közösséget alkotnak. Ezt szeretnék ápolni és erősíteni – fogalmazott az eseményre ellátogató Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő.

 

Utalt arra, hogy a hagyományápolást kötik össze a közösségápolással és -formálással. Példaként hozta fel, hogy karácsonyi és húsvéti készülődést is rendeztek a Tarjáni Infopontban, és ezt szolgálja a szombati petőfitelepi böllérnap is.

 

A politikus kiemelte, hogy az ilyen eseményeken nagyon fontosnak érzi a generációk között kapcsolatépítést. Ezt is szolgálja a mostani farsangi készülődés, ahogyan a korábbi hasonló jellegű események is.

 

 

Ebben a műfajban ez az első – utalt a farsangi készülésre Tóth Károly önkormányzati képviselő, bizottsági elnök. A fontosabb ünnepekhez tartozó készülődés körébe most bevonták a farsangit, amelyre meghívták a környéken élő gyerekeket, szüleikkel együtt. 

 

A cél, hogy az iskolai farsangokon jól hasznosítható jelmezeket és álarcokat készítsenek a gyerekek, akik a Tarjáni Infopontban ehhez kaptak segítséget pénteken délután.

 

A Szeged Város Közösségéért Közalapítvány négyéves programjának is része a mostani farsangi készülődés. A program sokfajta rendezvényt foglal magában, mások mellett közlekedésbiztonságit, közbiztonságit, egészségmegőrzésit, és ezek mellett kulturális és kézműves foglalkozásokat is tartanak – sorolta a képviselő.

 

 

A közalapítvány elnyert projektje olyan nagy rendezvényeket is támogat, mint a több száz fős családi napok és koncertek. Különösen sikeres volt egy másik kezdeményezésük, a szabadtéri filmvetítés.

 

A rendezvények egy városrész közösségét, annak belső összetartó erejét szeretnék erősíteni – tette hozzá az elmondottakhoz Tóth Károly.

 

Nem volt ez másként most sem.