Szabó Bálint szerint Botka László ezerrel menekül a SZEVIÉP-ügy elől

A tömegközlekedési nagyprojekt szombati zárórendezvényén elhangzottak miatt a SZEVIÉP megkárosított alvállalkozói úgy döntöttek, hogy felhívják a közvélemény figyelmét arra, hogy már 500 napja nem kapnak segítséget a polgármestertől abban, hogy adjon át minden olyan dokumentumot a hatóságoknak, ami a Szeviép - ügyben a rendelkezésére áll.

2014. szeptember 23. 18:19

 A tömegközlekedési nagyprojekt zárórendezvényén Botka László polgármester úgy fogalmazott, hogy készre jelentették az EU-s nagy projektet.

A károsultak képviselője szerint ez nem igaz, mert bár a munkálatok befejeződtek, 110 alvállalkozó munkadíja, egyelőre kifizetetlenül áll a beruházásban. A tömegközlekedési projektből, a károsultak számításai szerint a 30 milliárd 10%-a, vagyis 3 milliárd forint tűnt el.

A polgármesteri kabinet közleményt adott ki, amelyben egyebek mellett az áll, hogy a 30 milliárd forintos tömegközlekedési nagy projektben a közbeszerzésekről nem a városvezetés döntött. A 23 nyílt közbeszerzési eljárásból mindössze az 1-es villamosvonal felújításában részt vevő, 3 cégből álló konzorciumnak volt kisebbségi tagja a Szeviép.
Az önkormányzat és a Szeviép, mint önálló cég között semmilyen más szerződés nem volt. A közleményben felszólítják Szabó Bálintot, hogy fejezze be a vádaskodást, különben jogi útra terelik az ügyet!