Szabó Bálint, Nemesi Pál és Bartha László is fideszes polgármester-jelölt – az olvasóink szerint

A szeged.hu olvasóinak túlnyomó többsége szerint Szegeden mindegyik ellenzéki polgármester-jelölt a Fideszhez köthető. Lapunk közel 800 olvasója válaszolt a kérdésünkre.

2019. május 13. 21:01

Szabó Bálint, Nemesi Pál és Bartha László is fideszes polgármester-jelölt – az olvasóink szerint

Nagy népszerűségnek örvendett a hétvégén indított házi közvélemény-kutatásunk. Arra voltunk kíváncsiak, olvasóink elhiszik-e, hogy az eddig megismert ellenzéki polgármester-jelölteknek nincs köze a Fideszhez.

A Lázár Jánossal szoros viszonyban álló Szabó Bálint és a fideszes polgármesterként csúfos kudarcot valló Bartha László már bejelentette indulását. Múlt héten hozzájuk csatlakozott esetleges jelöltként a kormányzati megrendelésekből meggazdagodó oligarcha, Nemesi Pál is. Mindhárman ellenzéki jelöltként aposztrofálják magukat, és mindhármat határozottan állítják, hogy semmi közük a Fideszhez. Ennek kapcsán kérdeztük meg olvasóinkat, mit gondolnak erről? Elhiszik vagy sem, hogy mindhárman teljesen független szereplőként mérettetnék meg magukat.

Majdnem 800 szavazat érkezett alig pár nap alatt. A szavazást azért zártuk le, mert a beérkezett válaszokból rövid idő alatt is világosan kiderült, a szeged.hu olvasói átlátnak a szitán. Nem vették be, hogy mindhárom jelölt valódi függetlenként, mindenféle pártérdek nélkül kacérkodik a polgármesterség gondolatával.

 

Olvasóink 57 százaléka szerint mindhárom „független” jelölt valójában a Fidesz jelöltje, és csak minden ötödik ember hiszi el róluk, hogy semmi közük a kormánypárthoz. A válaszadók majdnem 80 százaléka szerint legalább az egyikük biztosan Orbán Viktor pártjának a jelöltje.

Ezek után joggal merül fel a kérdés, vajon érdemes-e a Fidesznek még egy „igazi” saját jelölttel rontanai saját esélyeit. Ha minden igaz, az EP-választás után kiderül. A kormánypártok szegedi frakciója ugyanis addigra ígérte, hogy megnevezi most már ténylegesen végleges, saját jelöltjét. Bárhogy is lesz, az önkormányzati választásokon igazi fideszes roncsderbire számíthatunk, bármit is állítsanak magukról az eddig jelöltek. A szeged.hu jól tájékozott olvasóit ugyanis láthatóan nem sikerült átverni.