Szabó Bálint letartóztatásban, közben Joób Márton magyarázkodik és vádaskodik

Szabó Bálint december 12-éig letartóztatásban van, azt nem közölte az ügyészség, melyik büntetés-végrehajtási intézetben ül a szegedi önkormányzati képviselő. Közben Joób Márton arról beszélt a városháza előtt, hogy igaztalanul zárták ki a frakcióból, de arról most sem szólt, milyen ügyek miatt emeltek ellene vádat.
Garai Szakács László

2022. november 12. 18:09

Szabó
Bálint letartóztatásban, közben Joób Márton magyarázkodik és
vádaskodik

Kovács Katalin őrnagytól, főügyészségi katonai ügyésztől, a Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, Szabó Bálint mától harminc napig letartóztatásban van Magyarország egyik büntetés-végrehajtási intézetében. 

 

Szabónak pénteken Budapesten a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) kellett megjelennie. A fővárosi túrájának utolsó fél óráját élőben közvetítette kft.-je Facebook-oldalán.

 

Csakhogy Szabó elkésett a tárgyalásról. Ezért az ülést nem tartották meg a BKKB-n, ügyét a bíróság egyből visszaadta az ügyészségnek.

 

Majd egy következő videóban a bíróság épülete előtt rá váró embereknek arról beszélt, „megszületett az egyetlen lehetséges és igazságos döntés. A labda újra Polt Péternél pattog. Nem hozott döntést a bíróság.”

 

Ám ez ordas nagy hazugság.

 

Szó sem volt semmilyen igazságos döntésről, Szabó elkésett, az ülést lezárták, onnantól az ügye ment a maga útján. A Blikkben azt lehetett olvasni, hogy Szabó Bálint autóval eljutott egy a város széli gyorsétteremig. Ott percekkel később „rendőrök jelentek meg, és több híve szeme láttára beültették egy rendőrautóba.”

 

Ezeket az információkat pontosította, illetve egészítette ki Kovács Katalin:

 

– Ott a gyorsétteremnél a rendőrség előállította, az ügyészség őrizetbe vette, ez azt jelenti, hogy nyolc plusz négy óráig tarthatták fogva. Ebben a tizenkét órában kellett a bíróságnak döntenie a kényszerintézkedésről. A bíróság mai ülésen döntött: mától Szabó Bálint harminc napig letartóztatásban van. Ezalatt az ügyészség indítvány tehet a letartóztatás esetleges meghosszabbítására, ezt a letartóztatás lejárta előtt öt nappal kell eljuttatni a bírósághoz. Az biztos, hogy december 12-éig Szabó Bálint le van tartóztatva. Az is igaz, ezt az ügyészség menet közben bármikor megszüntetheti, de erre alapvetően viszonylag ritkán kerül sor – mondta a Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivője.

 

Joób Márton igyekszik tisztességesen élni

Tegnap, amikor Szabó Bálint a Budai Várban túrázott, képviselőtársa Joób Márton a Széchenyi téren tartott sajtótájékoztatót. Azzal kezdte, tizenegy gyermekes hívő emberként mindig igyekezett tisztességesen élni. Csakhogy Joób Mártont és tizenhét társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolják. Információink szerint az ügyben az önkormányzati képviselő több munkatársa, akikre fiktív cégeket íratott, hogy elkerülje az adó- és járulékfizetést, is korábban előzetes letartóztatásba kerültek.

 

Nagyon úgy néz ki, a Fidesz „lovat cserélt”: tíz évig Szabó Bálintot használta a Botka László ellen irányuló támadásokra, most Joób Mártont kezdték el ugyanerre használni.

Címlapon

mutasd mind