Szabó Bálint: Az egyetem fideszes kifizetőhellyé vált

A leendő önkormányzati képviselő információi szerint Nemesi Pál kampánycsapata novembertől az egyetemen dolgozik, sőt, szegedi fideszes politikusoknak is csurran-cseppen az egyetemen.

2019. október 29. 14:10

Szabó Bálint: Az egyetem fideszes kifizetőhellyé vált

Szabó Bálint a rektori hivatal előtt megtartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, annak egykori hallgatójaként, és az egyetemért aggódó szegedi polgárként egyaránt tiltakozik amiatt, hogy Kubatov Gábor és a Fidesz elfoglalta az egyetemet.

– A rektor úr és a kancellár teljesen átpolitizálta az egyetemet, számos fideszes rendezvényen vettek részt. Nem is titkolták pártszimpátiájukat máshol sem – mondta Szabó Bálint, majd hozzátette azt is, elkezdték létrehozni az egyetemen a fideszes kifizetőhelyeket.

– Kobza Miklósról eddig is tudtuk, hogy az előző tanévben 700 ezer forintot keresett, egy átlagos tanársegéd három havi fizetésért ad senki által nem tudott tanácsokat. Mellette Fekete György, fideszes képviselőjelölt rektori tanácsadóként kap pénzt, és most novembertől Nemesi Pál kampánycsapata, Kisházi Sándor és Kiss Balázs is dolgozik az egyetemen „valamit”.

Szabó Bálint szerint fontos azt tudni, miért helyeznek el bukott pártkádereket közpénzből oktatói fizetések többszöröséért az egyetemen. Ezért közérdekű adatigénylést is beadott az SZTE-hez. Szabó úgy tudja, Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke alkancellár lesz az egyetemen.

Szabó Bálint arról is beszélt, oktatók sora van kiakadva azon, hogy a rektor és a kancellár nyíltan pártpolitizál, őket viszont körlevelekben azzal fenyegették meg, hogy retorziói lehetnek annak, ha kritizálni merik, akár csak Facebook-bejegyzésben is, az egyetemet. – Arra biztatom a szenátus tagjait, legyenek bátrak, indítsanak a rektor ellen méltatlansági eljárást.

gszl