Szabadul a volt újszentiváni polgármester, de csak majdnem

Most szabadulhat az egykori településvezető, de június elejéig még házi őrizetben maradhat. A volt polgármestert a helyi munkásszálló túlárazásával gyanúsították meg tavaly februárban.
Garai Szakács László

2023. február 03. 12:23

Szabadul a volt újszentiváni polgármester, de csak majdnem

Majdnem egy év után megszüntették a letartóztatását a volt újszentiváni polgármesternek, tudtuk meg a Kecskeméti Járásbíróságtól, ahogy azt is, hogy június elejéig még házi őrizetben marad az egykori településvezető, ha addig a nyomozó hatóságok nem döntenek az intézkedés megszüntetéséről.

 

 

Putnik Lázárt tavaly februárban tartóztatták le, miután napokkal azelőtt a lakását, és a polgármesteri hivatalt is felforgatta a NAV. A Csongrád-Csanád Vármegyei Ügyészség azzal gyanúsította Putnik Lázárt, hogy a helyi munkásszálló beruházáshoz 222 millió forintot támogatást igényeltek 149 millió saját forrás mellett, a támogatás összegéből a gyanúsítás szerint 113 millió forintot nem az építkezésre költöttek el, hanem 70 milliót a volt polgármester saját magának, 10 milliót egy szociális szövetkezetnek utalt, és 33 millió forint sorsa ismeretlen maradt.

 

 

 

Újszentivánon emiatt időközi választást kellett kiírni, amelyen Bodó Imre lett a befutó. 

 

 

A nyomozás eredményeiről az elmúlt egy évben nem árultak el további részleteket a nyomozó hatóságok.

Címlapon

mutasd mind