Szabadtéri Játékok 2023: huszonhét év után visszatér a Dóm színpadára az Elisabeth, ősbemutatóként érkezik az Ezeregy éjszaka worldmusical

Meghirdette Dóm téri 2023-as nyári programját és újszegedi koncertműsorát a Szegedi Szabadtéri Játékok. A nagyszínpad öt zenés előadása között saját bemutató és továbbjátszás, valamint Ajándékkoncert is szerepel; és visszatér hét estén a népszerű újszegedi koncertsorozat is.
Rafai Gábor

2022. november 22. 17:40

Szabadtéri Játékok 2023: huszonhét év után visszatér
a Dóm színpadára az Elisabeth, ősbemutatóként érkezik az
Ezeregy éjszaka worldmusical

Az ország legnagyobb nyári színházi fesztiváljának következő évi műsorát online sajtótájékoztatón ismertette a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Barnák László. 

 

A Dóm téri szabadtéri színpadon idén is látványos zenés produkciók szórakoztatják majd az igényes kikapcsolódásra vágyó közönséget.

 

Az előadás-sorozat július 7-én veszi kezdetét, a Szabadtéri Játékok saját bemutatójaként színre kerülő különleges operett- és opera gálával. 

 

A Holdvilágos éjszakán című esten színpadra kerülnek a magyar és nemzetközi operairodalom legszebb áriái, a közönség kedvenc operettslágerei a szegedi nézők számára ismerős és nemzetközileg elismert énekművészek előadásában. 

 

Egy héttel később Michael Kunze és Lévay Sylvester régen várt musicalje, az Elisabeth érkezik három estére a Szabadtéri Játékokra. 

 

Az Erzsébet császárné életét színpadra álmodó, nagyívű előadás hazai ősbemutatójára 1996-ban éppen a Dóm téren került sor, és azonnal a szegedi közönség egyik legkedvesebb musicaljévé vált.

 

A történet ezúttal a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégelőadásában, Szente Vajk rendezésében kel életre a nagyszínpadon.
 

Július 21-én a Szegedi 

Szimfonikus Zenekar elmaradhatatlan Ajándékkoncertjére csendül fel a Dóm téren. 

 

Július utolsó hétvégéjén három estére visszatér a 2022-es évad fergeteges záróprodukciója, John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse Chicagója Béres Attila rendezésében.

 

A Dóm téri programok zárása Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István worldmusicalje, az Ezeregy éjszaka debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 

 

A vadonatúj produkciót augusztus 11-i ősbemutatóját követően 12-én, 18-án, 19-én és 20-án láthatja majd a közönség. 

 

Az Ezeregyéjszaka sokak számára ismerős, mégis rengeteg meglepetést és újdonságot rejtő, egzotikus meséi, slágervárományos zenéi, izgalmas látványvilága és neves sztárfellépői gondosodnak majd arról, hogy a musical szórakoztató kuriózum legyen hazánk legnagyobb szabadtéri színpadán.

 

 

Al Di Meola, Zorán és Paja Bea is koncertezik jövő nyáron Újszegeden

 

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad koncertsorozata az előző év kiemelkedő sikere után 2023-ban is visszatér, ezúttal hét zenés esttel. 

 

Elsőként Zorán érkezik a Szabadtéri Játékok kisszínpadára. A Kossuth-és Liszt-díjas énekes-zeneszerző és kiváló zenésztársai feledhetetlen koncertélménnyel ajándékozzák meg a közönséget június 28-án. 

 

Ezután Ezzel még tartozom című estjén hozza el Újszegedre a Kossuth-díjas Demjén Ferenc.

 

Az Omega dallamai is újra birtokba veszik 2023-ban az újszegedi színpadot. 

 

Augusztus 2-án az Omega Naplemente emlékkoncerten idézik fel a legendás együttes egyedülálló zenei világát. 

Debreczeni Ferenc „Ciki” és az Omega Testamentum Zenekar és az Omega Szimfonik Zenekar mellett olyan elismert vendégművészek szólaltatják meg a népszerű dalokat, mint Király Linda, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus, Szabó Győző, Lepés Gábor „Lepe” és Feke Pál. 

 

A klasszikus operettek és a cigányzene kedvelői számára Dolhai Attila, Oszvald Marika, Fischl Mónika és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös estje, a Zenére fel! című koncert biztosít kellemes kikapcsolódást augusztus 16-án, a Budapest Folk Dance táncosainak közreműködésével.

 

Napjaink könnyűzenéjének népszerű és elismert képviselői is ellátogatnak idén a Szegedi Szabadtéri Játékokra.

Július 12-én a Prima- és kétszeres Artisjus-díjas Palya Bea egyedülálló, népzenei gyökerekkel bíró, saját zenei nyelvén megfogalmazott dalai, augusztus 9-én pedig a Kispál és a Lovasi összetéveszthetetlen hangulatú zenéje szórakoztatja az újszegedi közönséget.
 

A hazai zenei paletta kiválóságai mellett egy világhírű fellépő is megtiszteli idén az Újszegedi Szabadtéri Színpadot. Július 26-án „a világ legjobb gitárosa”, Al Di Meola Grammy-díjas zenész-zeneszerző utánozhatatlan gitártechnikája és sokszínű zenei világa kápráztatja el a nézőket.

 

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad színházi előadásait jövő év elején hirdeti majd meg a Fesztivál, ám a Dóm tér és a koncertsorozat változatos programjaira már elkezdődött a jegyértékesítés. 

 

Szabadtéri-belépőiket az érdeklődők a szegedi Fesztivál Jegyirodában keddtől vasárnapig, 10-18 óra között válthatják meg, vagy pedig a Szabadtéri Játékok 

weboldalán, ahol folyamatosan elérhetővé válnak majd további információk is a következő évad izgalmas előadásaival kapcsolatban.