Szabadabban lesz használható a SZÉP-kártya

Gulyás Gergely miniszter a mai kormányinfón bejelentette, eltörlik a füleket a SZÉP-kártyán, és felfüggesztik a turizmusfejlesztési hozzájárulást. A kormány ezzel támogatja a turizmust és a vendéglátó szektort az energiaárak durva növekedését kompenzálandó – tette hozzá.
Vass Imre

2022. november 16. 16:51

Szabadabban lesz használható a SZÉP-kártya

A turizmus is szóba került a szerdai kormányülésen, a kormány turisztikai akciótervet dolgozott ki és fogadott el - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

 

Kormánytámogatás kell ahhoz, hogy az energiaválság ellenére is nyitva maradjanak az éttermek, vendéglők. Annál is inkább, mert tavalyhoz képest 34 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, és nem sokkal marad el a Covid előtti utolsó évtől. 45 százalékkal nőtt a vendéglátás árbevétele is, de a szektornak nagy nehézséget okoz az energiaár-robbanás.

 

Változtatnak a SZÉP-kártya szabályain: eltörlik majd a füleket, az összegeket egyben lehet majd felhasználni, függetlenül attól, hogy milyen célra.

 

Felfüggesztik 2022. október elseje és 2023. március 31-e között a turizmusfejlesztési hozzájárulást is, a már befizetett összeg pedig visszaigényelhető lesz.