Szabad Európa: Szijjártó Péter állást intézett Deutsch Tamás unokaöccsének a külügyminisztériumban

Létszámot is bővítettek a 23 éves rokon kedvéért, aki azonnal vezető tanácsosi besorolást kapott.
Cservenák Zoltán

2022. április 02. 05:50

Szabad Európa: Szijjártó Péter állást intézett Deutsch Tamás unokaöccsének a külügyminisztériumban

A Szabad Európa azt írja, a náluk lévő dokumentumokból kiderül, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerzett állást Deutsch Domonkosnak, Deutsch Tamás Csongrád-Csanád megyei díszpolgár unokaöccsének a külügynél.

 

„Tájékoztatom, hogy – figyelemmel miniszter úr döntésére, miszerint Deutsch Domonkos a Sportdiplomáciai Főosztály állományába kerüljön felvételre – rendkívüli, egyedi döntésem alapján a Sportdiplomáciai Főosztály részére 2021. szeptember 30. napjától vezető kormánytanácsos besorolási kategóriájú alaplétszámba tartozó álláshely kerül biztosításra bruttó 400.000 Ft bérfedezettel. Ennek eredményeként a Sportdiplomáciai Főosztály engedélyezett álláshelyeinek száma hatról hétre módosul” 

 

– olvasható a Szabad Európa által megszerzett dokumentumban.

 

Deutsch Tamás unokaöccse tehát azonnal vezető kormánytanácsosi pozíciót és bruttó 400 ezres fizetést kapott Szijjártótól.

 

Deutsch Domonkos egyébként az MTK-ban sportolt magasugróként, a klub elnöke nagybátyja, Deutsch Tamás, ügyvezetője pedig édesapja, Deutsch Péter. 

 

Deutsch Domonkos nem számít kiemelkedő sportolónak, a Szabad Európa azt írja, csupán egy ifjúsági aranyérmet találtak sportolói karrierjét vizsgálva. Emellett a Testnevelési Egyetemre járt.  Deutsch Domonkos egyéni rekordja 2021-ben 203 centiméter volt, ekkor 5. lett az MTK magasugrós házi versenyén, amit csapattársa 215 centivel nyert. Magasugrásban egyébként a tokiói olimpia kijutási szintje 233 centi volt, ettől 30 centivel marad el Deutsch Tamás unokaöccse.

 

Szijjártó előszeretettel osztogat álláshelyeket a haverjainak és futsalos csapattársainak. A lap azt írja, Dunakesziről eddig 6 korábbi focista került a külügyhöz.

 

Szijjártóék létrehozták a Sportdiplomáciai Főosztályt Menczer Tamás államtitkársága alatt 2018-ban. Itt dolgozik például Gyurta Dániel, évente 12 milliós fizetésért és Kökény Roland, aki 9,6 milliót kap. De Vincze Ottó, egykori válogatott focista, Gór-Nagy Miklós vízilabdázó is dolgoznak a Szijjártó-minisztériumnak.

 

(Szabad Európa)