SUP és utánpótlás gyorsasági kajak-kenu Eb is lesz Szegeden

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) krétai kongresszusán hivatalossá vált, hogy a 2026-os ifjúsági és U23-as gyorsasági Európa-bajnokságot a Maty-éren fogják megrendezni. Az is eldőlt, hogy a 2024-ben esedékes, szintén szegedi gyorsasági és para kajak-kenu Európa-bajnokság keretein belül a SUP szakág első kontinensviadalát is lebonyolítják.
Vass Imre

2023. március 25. 20:40

SUP és utánpótlás gyorsasági kajak-kenu Eb is lesz Szegeden

„A Board döntése értelmében Magyarország, pontosabban Szeged rendezheti meg 2024-ben az első ECA SUP Európa-bajnokságot, valamint a 2026-os ECA ifjúsági és U23-as gyorsasági Európa-bajnokságot is” - mondta Kárai Péter, a szövetség alelnöke. „Mindkét esemény rendezési jogát elsöprő többséggel adta nekünk a Board. Ifjúsági és U23-as gyorsasági Eb legutóbb 2008-ban volt Szegeden. A SUP Eb kapcsán korábban az volt a Board terve, hogy 2025-től kétévente rendeznék meg, mi viszont felajánlottuk, hogy megcsinálnánk már jövőre Szegeden a gyorsasági és para Eb-vel egyidőben.”

 

A gyorsasági és para Eb-vel együtt 2024-ben így két szakágban rendez egy időben és egy helyen kontinensviadalt Magyarország, ami Szakács Bálint szerint több szempontból is komoly sikert jelent.

 

„Egyrészt a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséggel (ICF) jó ideje folytatunk tárgyalásokat egy multisportesemény megrendezéséről, jövőre pedig bizonyíthatjuk is ennek a létjogosultságát. Emellett Horváth Noémi számára is egy jó lehetőség ez, hiszen ha jövőre egy sikeres Eb-rendezést követően ősszel az ICF-ben újra megválasztják, immár teljes jogú Board-tag lenne, amire Vaskuti István óta nem volt példa a magyar kajak-kenu sport történetében” - fogalmazott az MKKSZ ügyvezető igazgatója.