Süli János: Semmiről nem egyeztettem Schadl Györggyel

A paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter hivatalában is házkutatást tartottak tavaly novemberben a Völner–Schadl korrupciós botránnyal kapcsolatosan. Süli most azt állítja: azért nem beszélt erről ezidáig, mert sok a dolga és „aláírattak vele egy titoktartásit.”
Kékes Viktória

2022. február 04. 11:25

Süli János: Semmiről nem egyeztettem Schadl Györggyel

Egy lakossági fórumon sikerült a 444-stábjának interjút készítenie Süli János tárca nélküli miniszterrel. Ismeret, Süli a napokban azzal került a figyelem középpontjába, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: azért nem tudott a tárcájánál történt novemberi házkutatásról, mert az Süli hivatalát érintette. 

 

 

Süli most azt mondta, nem is házkutatás, csak iratok keresése történt a hivatalában. 

 

Nem volt ennek jelentősége.

 

Süli azt is tagadja, hogy egyeztetett volna Völner Pállal egy Schadlhoz köthető cég pozitív pályázati elbírálása kapcsán. Ennek némileg ellentmond, hogy a nyomozati anyagokból egyértelműen kiderül: Völner maga tájékoztatta Schadlt arról, hogy Süli várja a pályázatot. 

 

Gulyás Gergely szavait megerősítve a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, azért nem tartotta fontosnak, hogy minisztertársainak beszámoljon a hivatalában történt házkutatásról, mert

 

felelős miniszterként sok dolga van.