Srácok! Rajzoljatok bivalyt a Kiskunsági Nemzeti Park pályázatán!

A Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából írt ki rajzpályázatot a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány, a Kecskeméti Művészeti Szakkör valamint a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, inspirációnak egy Kányádi Sándor-verset is közzétettek. Három korosztály rajzait várják.
Garai Szakács László

2023. február 06. 13:16

Srácok! Rajzoljatok bivalyt a
Kiskunsági Nemzeti Park pályázatán!

„A képzőművészeti pályázat célja a megadott témakör segítségével megismertetni a Kiskunság védelemre szoruló élőhelyeit, fajait és bemutatni egy rendkívül kíváncsi őshonos háziállatunk természetvédelmi jelentőségét.

 

Pályázati feltételek:

 

A képzőművészeti pályázaton »A különös patás – a magyar házi bivaly titka« témakörrel kapcsolatos pályamunkákat várunk, a technika szabadon választott. Méret: minimum A4, maximum A3.

 

A pályázat kategóriái:

  • I. 6–9. éves korosztály
  • II. 10–12. éves korosztály
  • III. 13–14. éves korosztály általános iskola tanulói.

A pályázaton egyénileg Bács-Kiskun vármegyei, Csongrád-Csanád vármegyei iskolák tanulói vehetnek részt. Minden pályázó maximum egy alkotást nyújthat be. A zsűri az alapötletet, a kreativitást és a technikai kivitelezést is értékeli” – olvasható a Kiskunsági Nemzeti Park (KNPI) honlapján.

 

A szervezők azt javasolják a gyerekeknek, olvassák el Kányádi Sándor Bivalyos vers című költeményét, és az alapján rajzoljanak, „a vers segítségével fedezzétek fel és fejtsétek meg a kiskunsági legelőkön is oly népszerű bivaly különlegességét!”

 

A pályázatokat február 20-áig kell benyújtani, így:

 

„A pályázatra készített alkotásokat a vizeselohelyekvilagnapja@gmail.com e-mail címre kell megküldeni, az alkotó neve, életkora, az alkalmazott technika és az alkotás pontos méretének megadásával, jpg, jpeg vagy png formátumban, valamint a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány Kuratóriumának (6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.) is be kell nyújtani személyesen, vagy postai úton.

Kérjük, az alkotások hátoldalára írd rá a neved, az iskola nevét és címét, az életkorod, osztályod és e-mail címed, valamint a postai borítékra: »rajzpályázat 2023«” – kéri a gyerekektől a KNPI.

 

A benyújtott pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, az értékelés után a pályadíjakat várhatóan 2023 áprilisában adják át Kecskeméten, a Természet Házában. A legjobb alkotások készítői természetvédelemmel kapcsolatos ajándéktárgyakban, élményajándékokban és ajándékutalványban részesülnek. A díjazottakat e-mailben értesítik, illetve névsorukat a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság honlapján is közzéteszik.