Sporttal építettek közösséget Móravárosban: a gyerekek boxkesztyűre cserélték a számítógépet

Mozgással és sportolással indították a nyarat vasárnap délelőtt a móravárosi a Napfényparkban, a Crazy Jump melletti szabadterületen, ahol a sátrak mellett három ugrálóvárat is felállítottak, volt BMX-bemutató, trambulinverseny és sok egyéb, ami valamilyen formában kacsolódott a sporthoz.
Rafai Gábor

2022. június 19. 12:21

Sporttal építettek közösséget
Móravárosban: a gyerekek boxkesztyűre cserélték a számítógépet

– Egy európai uniós közösségépítő program részeként szerveztük meg ezt az eseményt, így is erősítve helyi közösségek összetartozását. Mindig is közel állt hozzám a sport, úgy gondolom, igazi közösségteremtő erő. Ilyen sportnap ebben a városrészben még nem volt, de látva az első sikerét, a lelkesedést, minden bizonnyal lesz a jövőben is – mondta a sportnap házigazdája, Koromné Fenyvesi Rózsa.

 

A városrész önkormányzati képviselője arról is beszélt, ősszel az időseknek, a könyvtárba járóknak, a móravárosi mozgássérülteknek és a fogyatékossággal élőknek is szeretnének hasonló, a közösségüket még jobban összekovácsoló programokat szervezni.

 

 

Vasárnap késő délelőtt BMX-bemutatóval indult a program, majd az Exatlon Hungary bajnokával, Kempf Zozóval találkozhattak a sportnap résztvevői.

 

Egész délelőtt díjmentesen használhatták a szegedi Crazy Jump trambulinparkját az érdeklődők, sőt számukra versenysorozatot is szerveztek. Délután az eredményhirdetéssel együtt tombolasorsolást is tartanak.

 

A program ideje alatt bemutatót tartottak a SkillFul tánciskola növendékei, New Generation Fight Team és eljön az országos bajnokságot nyert Fit World Gorillák rögbicsapat.

Vélemények

mutasd mind