Sorrendben a hatodik meccsét is megnyerte a Szedeák

Győzelemmel búcsúztatta kapitányát a Naturtex-SZTE-Szedeák, ugyanis Kerpel-Fronius Balázs utoljára lépett pályára a csapat tagjaként, mivel úgy döntött, a szezon végén befejezi pályafutását. Méltó búcsúajándékot kapott.
Vass Imre

2023. május 20. 21:18

Sorrendben a hatodik meccsét is megnyerte a Szedeák

Naturtex-SZTE-Szedeák–Kaposvár 94–89 (19–23, 24–25, 28–18, 23–23)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Fodor, Rácz, Gál.

Naturtex-SZTE-Szedeák: washington 29/9, Polányi, Nicholson 15, Bognár 15. Csere: Kerpel-Fronius, Carter 14, Filipovics 7, Kovács Á. 3/3, Balogh 5. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Kaposvár: Paár 14/6, Puska 16/6, Halmai 1, Krnjajszki 17/3, Hughes 21. Csere: Bogdán 12, Fehérvári, Hajduk 2, Szőke 6/6. Vezetőedző: Szőke Balázs.

Kipontozódott: Puska (40.).

 

Kaposvár kezdett jobban, még akkor is, ha főként fiatalok léptek náluk pályára. Az első félidőben jól dobták a triplákat a vendégek, és ennek köszönhetően majdnem végig vezettek. Csak Bognár és Washington tudott lépést tartani velük, azonban így is öt pontos kaposvári előnnyel mentek szünetre a csapatok. (43-48)

 

A harmadik negyed sem kezdődött jól, a Kaposvár tovább növelte az előnyét, azonban Washington és Person is betalált távolról, ez előbbi kétszer is és gyorsan felzárkózott a Szedeák. A vendégcsapat edzője, Szőke Balázs időt is kért, azonban ez nem segített és átvette a vezetést a hazai gárda, amelyet a negyed végéig meg is tudtak őrizni.

 

A vége előtt hat perccel hat ponttal vezetett a Szeged, de zárkózni kezdtek a vendégek, időt is kértek a hazaiak. Újra hat pont lett a Szedeák előnye, ekkor pedig a Kaposvár kért időt. 

 

Az utolsó percben három ponttal vezetett a Szeged, azonban a vendégeknek volt lehetősége egyenlíteni, de Krnjajszki triplája nem ment be, Washington pedig bedobta a büntetőit, így végül öt ponttal nyert a Naturtex-SZTE-Szedeák. (94–89)

 

A szezont szerdán 18 órától a Budapesti Honvéd otthonában zárja majd a Szeged.