Sokkolta a francia kézilabda-válogatottat a magyarországi járvány elleni védekezés

Miközben támad a járvány, és fertőz az omikron variáns, a franciák nem látják elegendőnek a magyarországi védekezést.
Cservenák Zoltán

2022. január 12. 10:26

Sokkolta a francia kézilabda-válogatottat a magyarországi járvány elleni védekezés

 

Hétfőn érkezett Szegedre a francia kézilabda-válogatott. A világ egyik legjobbjával, Nikola Karabatic-csal felálló, végső győzelemre is esélyes Kékek némiképp felháborodtak. Nem a szegedi szállodával elégedetlenek, hanem a központi, kormányzati szabályozással.

 

Az zavarja a franciákat leginkább, hogy míg ők rengeteget tettek azért, hogy egészségesen, negatív tesztet produkálva részt vegyenek a kézilabda Európa-bajnokságon, addig a magyar szabályozás szerint maszk nélküli vendégek is vannak a szállodában, ahol megszálltak.

 

„Megdöbbentettünk a verseny körülményei miatt” – mondta Nikola Karabatic. 

 

„Szigorú protokollokat követtünk, hogy ne kapjuk el a covidot, de maszkot nem viselő vendégek közé érkeztünk a szállodába. Ugyanott eszünk, ahol a többi vendég. Nagyon sok megszorítást szabunk ki magunkra, hogy megvédjük magunkat, és itt a körülmények finoman szólva is meglepőek” 

 

– nyilatkozta Le Figarónak Karabatic.

 

Csapattársa, Vincent Gérard arról beszélt, hogy a legutóbbi két világversenyen Egyiptomban és Tokióban nagyon biztonságos körülmények között voltak. Sokkolóan hatott számukra, amikor megérkeztek és látták, hogy az emberek fürdőruhában mennek a szálloda medencéjéhez maszk vagy bármi más nélkül.

 

„Nem vagyok benne biztos, hogy a vért izzadó játékosok és stábok azt érdemlik, hogy ilyen körülmények közé kell érkezzenek” 

 

– tette hozzá Vincent Gérard, aki örül annak, hogy akár telt ház előtt is játszhatnak, mert ez a sport lényege. 

 

„De milyen áron? Nem tudom. Nem az én feladatom ítélkezni.”

 

A Veszprémben játszó Kentin Mahé nem lepődött meg azon, hogy mekkora a különbség a Európai Kézilabda Szövetség protokollja és a magyar járványszabályok között.  

 

„Magyarországot ismerve nem vagyok meglepve. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hoz döntéseket, mint egyes szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus. De őszintén szólva ez nem lep meg.”

Címlapon

mutasd mind