Sokan kíváncsiak, mit rejt Szeged tortája: csütörtökön köszöntik a tízezredik látogatót

Május közepén nyílt meg az interaktív élménytér a Klauzál téren, azóta turisták és szegediek is sokan látogatták az ideiglenes kiállítóhelyet. A sikerét jól mutatja, hogy már a tízezredik látogatót várják.

2019. július 31. 11:35

Sokan kíváncsiak, mit rejt Szeged tortája: csütörtökön köszöntik a tízezredik látogatót

A várakozások szerint holnap, csütörtökön délelőtt köszönthetik a tízezredik látogatót a Klauzál téri ideiglenes kiállítóhelyen, ahol Szeged történetét és ikonikus épületeit ismerhetik meg az érdeklődők izgalmas digitális eszközön segítségével.

A Szeged 300 ünnepségsorozat kapcsán létrejött interaktív élményteret május közepe óta látogatják a szegediek és a turisták. Az elmúlt időben a nyár egyik kiemelt turisztikai látványossága lett a „Torta” Szeged belvárosában.

A kiállítást létrehozó szakemberek kétezer munkaóra alatt fejlesztették ki a látványos, interaktív produkciókat, amelyek között egy óriási digitális okosfal és digitális terepasztal is várja az érdeklődőket.

Látványos, interaktív produkciók várják a látogatókat (fotó: Iványi Aurél)

Többek között egy várost – természetesen Szegedet – be is rendezhetik a látogatók a programban található ikonikus épületekkel. A játék végén pedig egy háromdimenziós monitoron meg is jelenik a nagy mű.

De lehet léghajót színezni, ami azután beszkennelve repül is Szeged felett az óriáskivetítőn, ahol érintésre egy felugró információs ablak mindet elmond magyarul és angolul is a monitoron látható épületekről.

A háromszáz éve szabad királyi városi rangot kapott Szeged történetéről a kiállítóhelyen egy több mint 20 perces film is pörög folyamatosan, amely bemutatja Szeged történelmét. Az alkotást egy óriási felületre vetítik ki, a látványt hanghatások kísérik és számos 3D-s elemet is tartalmaz.

A szabadtéri tárlat szeptember 20-ig látogatható, az itt megváltott belépőjegy érvényes a Fekete házban látható kiállításra és a Kass Galéria régi Palánkot bemutató fotókiállítására is.

A kiállítás tízezeredik látogatóját holnap, csütörtökön 11 órakor köszöntik a Klauzál téri interaktív kiállítótérben. A szerencsés látogatót természetesen portálunk is bemutatja majd.