Sohasem késő elkezdeni sportolni

A sportolás indításának motívumai eltérőek lehetnek. A legtöbben azért sportolnak, mert fogyni szeretnének és jobb alakra vágynak. De a sportot sokan azért veszik be az életükbe, mert szeretnének egészségesek lenni. Ez a két leggyakoribb ok, amiért az ember elkezd sportolni. A fizikai állapoton dolgozni és jelentős pozitív változásokat elérni bármely életkorban lehetséges. Az elején azonban kerülje a terjedelmes felkarok és a kockahas gyakori gondolatait. Ehelyett először találjon szenvedélyt az edzés életmód iránt. Ha ez sikerül, a kitűzött célok elérése mindenképpen eredményesebb lesz. SZPONZORÁLT TARTALOM
Szeged.hu

2023. január 30. 07:09

Sohasem késő elkezdeni sportolni

A sportolás előnyei

Egyszerű tény, hogy sportolás közben erősítjük izmainkat. A szív nem más, mint egy izom, így a mozgással alapvetően segítjük ezt a szervet is. Az erős és egészséges szív több vért képes pumpálni a szervezetünkbe, ezáltal csökken a szív- és érrendszeri betegségek, köztük a magas vérnyomás kockázata. Ugyanakkor az erős szív kevésbé hajlamos mindenféle betegségre, és jobban bírja a megerőltetést. Valószínűleg nem árulunk el újat, de a sport az egészséges testsúly garanciája. Ez az egyetlen garantált módja a zsírégetésnek. A világon egyetlen diéta sem segítene a tökéletes alak elérésében edzés nélkül. Szervezetünk ebből a szempontból nagyon egyszerű. Ha ideális alakra vágyik, több energiát kell elhasználnia, mint amennyit szervezetébe bevisz.

 

A mozgás megmozgatja az egész emésztőrendszert, jelentősen segítve annak minden funkcióját. Az egészséges emésztőrendszer ellenállóbb a bakteriális és fertőző betegségekkel szemben is. Sportolás közben számos pozitív hormon szabadul fel szervezetünkbe. Ezek egyike a jól ismert endorfin, a boldogság hormonja. Az endorfin hiánya depressziót, stresszt vagy általános komorságot okoz. Ezenkívül a neuron endorfin receptorai ugyanolyan hatással vannak a szervezetre, mint a fájdalomcsillapítók. A sport tehát nemcsak javítja a hangulatot, megelőzi a depressziót és csökkenti a stresszt, hanem mindenféle fájdalom enyhítésére is szolgál.

 

Sportruházat

A modern nőknek mindig és mindenhol, minden helyzetben és bármilyen körülmények között tökéletesnek kell kinézniük, kiváló megjelenést, gondoskodást, vonzerőt és tökéletes egyéni ízlést mutatva. Ez kétségtelenül vonatkozik azokra a sportruházatokra, amelyeket a hölgyek sportolás közben viselnek, különösen a fitneszhez szükséges sportruházatra, amely fontos funkcionális és esztétikai értékkel bírnak. Számos prominens tervező készít külön kollekciót a ruházati sport irányzatának szentelve, nem is beszélve azokról a sportruházati márkákról, amelyek mindig eredeti és divatos sportruházattal örvendeztetik meg a divatkedvelőket.

 

Keresse a Shein magyar online oldalát, ahol számos sportruházatot talál kedvező áron. A Shein Tiplino.hu kuponkódoknak köszönhetően igazán nagyszerű fitneszruhára tehet szert verhetetlen áron. Akár egy fitneszfelső vagy egy tornanadrág, a Shein online oldalán biztosan megtalálja a tökéletes ruhadarabot, amelyben kényelmesen élvezheti még a nehéz tornagyakorlatokat is. A jól megválasztott sportruházat arra ösztönöz és inspirál, hogy rendszeresen látogassa az edzőtermet, és ne hagyjon ki egyetlen egy órát sem. Ha pedig nem szeretne egyedül tornázni, kereshet társat magának a Viszony online oldalán, azaz a Viszony.hu magyar oldalon, ahol akár az élete párja mellett, rábukkanhat a legjobb barátjára is.

 

Életmódváltás

Amikor az ember súlyproblémákkal küzd, általában az edzés mellett egy diétás programot tekint megoldásnak. A különféle monoton böjtdiéták sokak számára csábítóak, mert rövid időn belül hihetetlenül látványos átalakulást tudnak nyújtani, azonban nem mindenki számára megfelelőek. De bárki, aki már diétázott, megerősítheti, hogy ez a rövid és intenzív átalakulás hatalmas buktatót - a jojó-effektust hozza sok esetben magával. Amikor a szervezet ilyen gyors és radikális változásokra kényszerül, beindul egy védekező mechanizmus, amely nemcsak, hogy nem segíti a plusz kilók leadását, hanem meg is akadályozza azt. Böjt közben szervezetünk vészüzemmódba kapcsol, lelassul az anyagcsere, és a felesleges zsírpárnák mellett az izmokat is elkezdi lebontani. Amikor befejezzük a diétát és visszatérünk a normál étrendhez, ismét péksüteményeket fogyasztunk reggelire, a napot pedig pizzával zárjuk, lelassult anyagcserénk már nem tud megbirkózni ezzel a kalóriával, így elraktározza a következő böjt időszakra.

 

A kezdeti időszakban arra törekedjen, hogy az étrend minőségi, rendszeres, egészséges legyen és támogassa a kitűzött célok elérését. Keresse az ételek egészséges hozzávalóit a boltok polcain, de akár a Tiplino kuponoldalak élelmiszerkuponjait és vásároljon egészséges, de tápláló élelmiszereket kedvező áron. A Tiplino kuponoldal segítségével kedvezményes áron szerezheti be ételei alapanyagait.

 

Bár érvényes az a szabály, hogy minél korábban kezdi el valaki a rendszeres testmozgást, annak pozitív következményei a későbbi életükben is inkább megnyilvánulnak – a tudósok kimutatták, hogy soha nem késő elkezdeni. A negyvenes, ötvenes vagy hatvanas éveiben elkezdeni sportolni olyan, mintha nyugdíjbiztosítást kötne – mondják a szakértők.

 

(X)

Címlapon

mutasd mind