Síppal, dobbal és kétszáz kiállítóval tért vissza két év után a Hídivásár

Szeged napján idén ismét kézművesek, vásározók, csepűrágók és zenészek költöztek szombaton reggel a Belvárosi hídra. Vasárnap estig tart a vásári forgatag, ahol a halas bicskától az agyagbögréig, a lángostól a földieperig mindent lehet kapni. Ami nem kapható a hídivásárban, az valószínűleg nem is létezik – állíthatnánk kis túlzással.
Rafai Gábor

2022. május 21. 19:27

Síppal, dobbal és kétszáz kiállítóval
tért vissza két év után a Hídivásár

A régi idők híres szegedi vásárainak hangulatát igyekszik visszacsempészni az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléje, ahová többek között késesek, bőrösök, fazekasok, bocskorkészítők, sajt- és kolbászárusok, vattacukrosok és ékszerkészítők is eljöttek az idén.

 

A lezárt Belvárosi hídon és oda vezető Híd utcán kora reggeltől kézművesek és mesterek sátrai sorakoznak, a Kárász utcától egészen az Erzsébet liget bejáratáig közel kétszáz kiállító kínálja portékáit vasárnap késő estig.

 

Az Oskola utcába az idén is beköltöztek a civilszervezetek és egyesületek, akik igyekeznek bemutatni hasznos, hiánypótló közösségi tevékenységüket.

 

Kézműveseké, zenészek és mutatványosoké a Belvárosi híd vasárnap estig (fotók: Szabó Luca)

 

A Szegedi Hídivásárt huszonkét éve rendezi meg az Ördögszekér Bt. és ma már a legnagyobb hazai kézműves vásárok közé tartozik.

 

Az idei vásárról készült riportunkat hamarosan olvashatják!