Sípmester Fesztivál Szegeden – Aréna, 2022. december 19.

Szilágyi Dóra

2022. december 20. 09:34

Sípmester Fesztivál Szegeden –
Aréna, 2022. december 19.
  • Hatvanegy éves lett a szegedi kézilabda klub, amelyet 1961-ben Ludányi Márton és Bérczi Mihály alapított. A kékek két győzelemmel ünnepeltek múlt héten. A magyar bajnokságban szombaton 32–24-re nyertek Komlón, miután szerdán két góllal győzött az Elverum ellen. Az év utolsó BL-meccsén a kékek hiába vezetettek öttel a félidőben, nem volt izgalommentes a végjáték.
  • Most először tartják meg a Sípmester Fesztivált Szegeden. Az esemény részleteiről a Csongrád-Csanád megyei játékvezető bizottság elnökével, Kalmár Lászlóval és az elnökség egyik tagjával, Vereska Mátyással beszélgetünk.
  • Közel 150 gyerek ismerkedik a kungfuval Szegeden, de nem új Bruce Lee-ket nevelnek, hanem egy életformával ismerkedhetnek meg a fiatalok. A szegedi Wu De néven megnyílt mozgástérben a Wing Tsun kungfu technikáit és a kínai gondolkodásmódot tanítják meg kicsiknek és a felnőtteknek is. Stábunk ott járt a Kovács házaspár karateiskolájának megnyitóján, ahol csak kapkodtuk a fejünket, amikor a gyerekek egymás szavába vágva magyarázták, hogy mi a kedvencük.
  • A negyedik helyen zárta az őszi szezont a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Az Aréna vendége csapat kapusa, Takács János.

 

Nézze meg az Arénát, a Szeged Televízió heti sportmagazinját!