Nagy siker Varsányi Anna darabja a Latinovits Színházban

A Budaörsi Latinovits Színházban Alföldi Róbert rendezésében nagy sikerrel játsszák a szegedi szerző, Varsányi Anna új darabját, Az eprésző kislányt.
Hollósi Zsolt

2023. február 27. 14:30

Nagy siker Varsányi Anna darabja a Latinovits Színházban

A Budaörsi Latinovits Színházban tavaly december 17-én mutatták be a Szegedi Nemzeti Színház dramaturgja, Varsányi Anna új darabját, Az eprésző kislányt. A produkcióról a Magyar Narancs legújabb számában Puskás Panni kritikájában ezt írja: „A katarzis kijózanító pillanat, s különös szépséget ad neki, hogy a folyamatosan pálinkázó szereplők tényleg egyetlen pillanat alatt józanodnak ki. A szóban forgó jelenet alatt az első érzés a szekunder szégyenérzet, egy rövid ideig túl egyszerűnek gondolom az ötletet. Aztán átadom magam a hatásnak, érzem, hogy fojtogat a sírás.” Több más kritika is elismerően írt az Alföldi Róbert rendezte produkcióról, amit úgy tűnik, a közönség is nagyon szeret.

 

Varsányi Anna és Alföldi Róbert a budaörsi olvasópróbán (fotók: Borovi Dániel)

 

– Alföldi Róberttől úgy hallom, Az eprésző kislány a Budaörsi Latinovits Színház történetének egyik legsikeresebb produkciója, eddig minden előadását telt házzal játszották – mondja a szerző. Varsányi Anna az általa fordított fekete komédia, a Nagyon, nagyon, nagyon sötét dolog című Martin McDonagh-darabban dolgozott együtt először a Nemzeti Színház egykori igazgatójával, aki a dán meseköltőt, Andersent alakította a produkcióban. 

 

– Sokat beszélgettünk, és amikor Robi kért tőlem egy darabot, először nem is hittem, hogy komolyan gondolja. Végül nagyszerű társulattal csodálatos előadást rendezett belőle Budaörsön. Azóta már képzőművészeti munkáimra is inspirálólag hat a szellemisége – árulta el a szeged.hu-nak Varsányi Anna, aki anyaszínházában most a Hegedűs a háztetőn premierjére készül. Nemcsak dramaturgja a népszerű musicalnek, hanem a díszletét és a jelmezeit is ő álmodta meg. A nyáron pedig újabb bemutatót terveznek a barátnőjével, Szilágyi Annamária színművésszel közösen alapított A&A Produkcióval a városháza udvarán. 

 

A Budaörsi Latinovits Színház társulatával a premieren.

 

Az eprésző kislányt legközelebb márciusban és áprilisban láthatja a közönség a Budaörsi Latinovits Színházban.