Sevcsenko lehet a lengyel fociválogatott kapitánya

Sajtóhírek szerint a sztárfocistából edzővé avanzsáló ukránt ki akarják vásárolni olaszországi szerződéséből.
Kovács M. Norbert

2022. január 06. 12:28

Sevcsenko lehet a lengyel fociválogatott kapitánya

Sajtóhírek szerint a sztárfocistából edzővé avanzsáló ukránt ki akarják vásárolni olaszországi szerződéséből.  

 

Andrij Sevcsenko is felkerült a lengyel labdarúgó-válogatott lehetséges szövetségi kapitányainak listájára – írja a Przeglad Sportowy.

 

A lengyel sportújság szerint az ukrán szakembernek, aki jelenleg az olasz Serie A-ban focizó Genoa vezetőedzője, esélye van rá, hogy már az idei világbajnokság pótselejtezős sorozata során az orosz válogatott elleni tavaszi meccsen a lengyel válogatott kispadján üljön. A napilap úgy tudja, hogy a 45 éves Sevcsenko Varsóba hozatalán személyesen dolgozik a lengyel szövetség elnöke, Cezary Kulesza, aki szerint az ukrán tréner kivásárolható 2024 nyaráig szóló olaszországi szerződéséből.

 

A szövetségi kapitányi poszt azután üresedett meg, hogy szerződését váratlanul felbontva a korábban Magyarországon, a Videotonnál dolgozó portugál Paulo Sousa Brazíliában, a nagy múltú Flamengónál vállalt szakvezetői munkát, és azonnal távozott Varsóból, amint kifizette a rá kirótt  320 ezer eurós büntetést. Sousa egyoldalú lépése általános felzúdulást váltott ki Lengyelországban, ahol árulóként bélyegezték meg, amiért és ahogyan távozott a kapitányi posztról.

 

Az orosz–lengyel vb-pótselejtezős meccset március 24-én, Moszkvában rendezik. A győztes március 29-én hazai pályán csap össze a katari vb-részvételért a Svédország–Csehország találkozó továbbjutójával.