Sertéspörkölt és Lecsó a Honfoglalás parkban: közösen ünnepelték a gyerekeket a makkosháziak

Késő délelőttre már teljesen megtelt családokkal a Lomnici utcai Honfoglalás park, ahová pünkösdi gyereknapra hívták a városrész lakóit. A jó hangulatú közösségi rendezvény egy európai uniós program segítségével jött létre, amely a helyi önazonosság és az összetartozás erősítését célozza.
Rafai Gábor

2022. június 04. 14:40

Sertéspörkölt és
Lecsó a Honfoglalás parkban: közösen ünnepelték a gyerekeket a makkosháziak

– A közösségépítést segíti ez az uniós program, amire nem először pályázott a város. Két éve Petőfitelepen, Tarjában és Tápén már voltak hasonló rendezvények. Most két év alatt több mint hetven különféle program segíti majd, hogy az egy-egy városrészben élők egymásra találjanak, igazi közösséget építsenek. Nemcsak gyerek- és családi napot, hanem közlekedésbiztonsági programot, előadásokat, vagy akár közvetlen környezet közös szépítését, csinosítását célzó megmozdulást is lehet szervezni a program keretében. A következő két évben Rókuson, Makkosházon, Tarjánban és a belvárosban is lesznek hasonló rendezvények – mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő, aki maga is kilátogatott a Honfoglalás parkba.

 

A fákkal övezett ligetes területen a színpadi programok mellett játszóházzal és ugrálóvárakkal is várták napközben a családokat, volt arcfestés, papírhajtogatás és pónilovaglás is.

 

– Kétévi kényszerszünet után nagy örömmel rajzottak ki a makkosháziak ebben a gyönyörű időben, hogy közösen ünnepeljük a gyerekeket, családokat. Hiszek abban, hogy a makkosháziak akkor érzik jól, otthon magukat, ha egy összetartó közösséget alkothatnak. Nyolcezren élnek ebben a városrészben, többségében kisgyermekes családok, mert ez ideális hely a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt. A sok zöld pedig szinte csábítja az itt lakókat a szabad levegőre, az ilyen rendezvényekre – mondta a program házigazdája, Kozma József önkormányzati képviselő.

 

 

Délben – hogy ne kelljen főzni és semmi se zavarja meg családokat a közös, önfeledt szórakozásban – vendégül is látták a városrész lakóit.

 

Ebédre sertéspörkölt volt a menü, de aki kevéssé szereti a nehéz ételeket, az se csüggedjen, estére jön a Lecsó. Igaz, nem tányéron, hanem filmvásznon szolgálják fel 8 órától.

 

Az öt Oscar-díjra és egy Golden Globe-díjra jelölt animációs filmet egy óriásvásznon nézhetik végig a rajzfilmek rajongói, a bónusz pedig egy kis meglepetés pattogatott kukorica és ásványvíz.

 

Jó szórakozást!

 

 

Címlapon

mutasd mind